2024. április 20., szombat

Sok a betöltendő munkahely

A munkavállalókat kívánják segíteni Magyarkanizsán

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szakemberei kedden délután Magyarkanizsán tartottak előadást, amelynek a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ szolgált helyszínéül.

Az eseményen a jelenlegi és a jövőbeli munkaadók, valamint a helyi közösségek vezetői és dolgozói is jelen voltak, csakúgy mint az önkormányzat elöljárói, akik közül Szarapka Ede, a képviselő-testület alelnöke nyilatkozott lapunknak arról, hogy Magyarkanizsán mi a helyzet a szabad munkahelyeket illetően.

– A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal kiváló együttműködésnek örvendhetünk. Az adatbázisukban szereplő munkanélküliek számára minden évben állásbörzét is szerveznek Magyarkanizsán, és tavaly például sok közmunkást is tudtunk alkalmazni községünk területén, de nemcsak mi, hanem a hozzánk tartozó intézmények és községbeli cégek is – emelte ki a képviselő-testület alelnöke.

Snežana Sedlar, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tartományi hivatalának igazgatója elmondta, az ilyen alkalmak arra szolgálnak, hogy közvetlen kapcsolatot tudjanak kialakítani a munkaadókkal.

Magyarkanizsa községben jelenleg is igen sok a betöltendő munkahely, így az illetékesek elmondása szerint bárki találhat rövid időn belül magának munkát, amennyiben elégedett a munkaadók által kínált feltételekkel.