2024. április 25., csütörtök

Felelősségteljes felnőtteket nevelni

A magyarkanizsai önkormányzat mintegy ötven facsemetét biztosított ahhoz az akcióhoz, amelybe több szervezet is bekapcsolódott.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

A Nemzetközi Soroptimist Klub nőtagjai fogták össze egy csokorba a hátrányos helyzetben lévő, sérült fiatalokat, akik nagy örömmel láttak hozzá a faültetéshez. Magyarkanizsán a vásártéren, illetve a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ épülete előtt kaptak helyet a facsemeték, amelyeket a központ nevelői és felhasználói a délelőtt folyamán a szabadkai Žarko Zrenjanin speciális iskola tanulóival együtt ültettek el.

Kiss Zenóbia, a Soroptimist elnöke, együttműködve a magyarkanizsai és a szabadkai sérült gyermekeket felkaroló intézményekkel, azt tartotta szem előtt, hogy ezek a fiatalok is érezzék magukat a társadalom hasznos tagjainak, illetve már most fiatal korban érezzék a környezetük iránti felelősség fontosságát.

– Ebben az akcióban nagy örömünkre részt vettek a szabadkai Žarko Zrenjanin iskola tanulói, valamint a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ szárnyai alatt működő Együtt Veled – Értük egyesület több gyermeke is. A célunk az, hogy ezeket a gyerekeket is felkészítsük arra, hogy felelősséget érezzenek a környezetük iránt. Azért választottuk helyszínül a központ utcáját és a vásárteret, mert itt mindennap láthatják és gondozhatják is a most elültetett facsemetéket – mondta Kiss Zenóbia, hozzátéve, azt szeretnék, ha a jövőben a község minden településén végre tudnának hajtani a mostanihoz hasonló akciókat.

A mostani faültetés sikerességéhez a magyarkanizsai kommunális közvállalat munkásai is hozzájárultak, és az összejövetelen a Magyarkanizsai Egészségház képviselői is jelen voltak, hogy összefogásukkal jelezzék, a jó ügy érdekében megéri támogatni ezeket az akciókat, akár jelenléttel, akár apró figyelmességekkel.