2024. április 24., szerda

Pályázatok a munkáltatóknak

Az új munkahelyek létrehozását ösztönözik Csókán

A munkanélküliség csökkentése és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat pályázatainak népszerűsítése érdekében tartott tájékoztató előadást Csókán Gyömbér Stana, a község polgármestere és Jelena Mitrović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai fiókintézetének igazgatója.

Az új munkahelyek megteremtését célzó pályázatok február 22. óta érhetők el (Gruik Zsuzsa felvétele)

Az új munkahelyek megteremtését célzó pályázatok február 22. óta érhetők el (Gruik Zsuzsa felvétele)

Jelena Mitrović elmondta, az esemény célja az volt, hogy bemutassák a csókai munkáltatóknak azokat a nyilvános pályázatokat, amelyeken keresztül anyagi támogatásra tehetnek szert.

– Az összejövetelen ismertettük, milyen lehetőségeket nyújtunk számukra, hogyan segítjük, hogy új munkahelyeket teremthessenek. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat minden évben elkészít egy akciótervet, amely azokat a foglalkoztatáspolitikai intézkedéseket tartalmazza, amelyeket az adott évben a munkanélküliség csökkentése és a munkanélküliek elhelyezkedése érdekében kell megtennie. Ezeket az intézkedéseket némely esetben anyagi támogatás is kíséri, ilyenkor pályázatot írunk ki rájuk. A nyílt pályázatainkat február 22-én írtuk ki, és jelenleg is elérhetőek. Ezeket a felhívásokat, a pályázás folyamatát és feltételeit mutattuk be a község munkáltatóinak – hangsúlyozta a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai fiókintézetének igazgatója, aki hozzátette, fontosnak tartják, hogy anyagilag is ösztönözzék a munkáltatókat az új munkahelyek létrehozására, mert ezzel nemcsak a munkáltató és a munkavállaló jár jól, hanem a tágabb társadalmi közösség is. A pályázati támogatások hatására ugyanis csökkenni fog a munkanélküliség, amely Csóka község területén jelenleg 743 embert érint.