2024. április 16., kedd

Novak régi ismerősökkel találkozhat

A papírforma szerint a hatszoros bajnok Novak Đoković kedvező sorsolást kapott a férfi egyes ma kezdődő 1000-es tornájára Miamiban. A világelső a tábla felső felében elkerülte az ifjú titánokat, Roger Federerrel pedig csak a döntőben találkozhat. Novak az első fordulóban erőnyerő, a másodikban régi ismerősével, a cseh veterán Tomáš Berdychhel mérkőzhet, aki ellen 25:2-re vezet. A továbbiakban a 3. fordulóban az ausztrál John Millman (2:0), a nyolcaddöntőben Roberto Bautista (7:2) vagy Fabio Fognini (8:1), a negyeddöntőben a címvédő John Isner (9:2) vagy Miloš Raonić (9:0), az elődöntőben pedig Dominic Thiem (5:2) vagy Kej Nisikori (16:2) következhet.

Az alsó ágon Alexander Zverev, Federer, Kevin Anderson és Sztefanosz Cicipasz a négy fő kiemelt, akikre a legnagyobb veszélyt Marin Čilić, Karen Hacsanov, Danyiil Medvegyev és Stan Wawrinka jelenthetik. Ha mégis a legjobb nyolc jut a negyeddöntőbe, ott akkor Đoković–Isner, Thiem–Nisikori, Federer–Anderson és A. Zverev–Cicipasz lesz a párosítás.

Dušan Lajović selejtezőssel kezd, a 2. fordulóban pedig Nisikori következhet. A szabadkártyás Miomir Kecmanović a lett Ernests Gulbis ellen kezd, Filip Krajinović a francia Pierre-Hugues Herbert-rel nyit, Janko Tipsarević az amerikai Bradley Klahnnal játszik. Fucsovics Márton a 29. kiemelt és a rajton erőnyerő, a 2. fordulóban két selejtezős meccsének győztese következik, a harmadik körben pedig Indian Wells bajnoka, az osztrák Thiem.

Női egyesben az amerikai Sloane Stephens védi a címet, Naomi Oszaka világelsőségét pedig négyen is támadhatják: Simona Halep, Petra Kvitová, Angelique Kerber és Elina Szvitolina. Két szerbiai van a táblán, Aleksandra Krunić a sorsoláson a spanyol Sara Sorribest kapta, akit legyőzhetne, Olga Danilović dolga pedig nehéznek ígérkezik a jó képességű görög Maria Szakarival. Mindketten már tegnap késő délután pályán voltak.

A selejtezőben Babos Tímea előbb 3:6, 3:5-ről fordított a svájci Stephanie Vögele ellen, a döntő játszmában viszont majdnem leadta az 5:1-es vezetést, végül a negyedik meccslabdával győzött. Babos a tábláért Kaia Kanepivel játszik. 2012-ben Koppenhágában vívták eddigi egyetlen meccsüket, és az észt nyert. Stollár Fanny mindkét játszmában kétszer is leadta az adogatást a szlovén veterán Polona Hercog ellen, és 59 perc alatt veszített.