2024. április 16., kedd

Kemény próba a vb előtt

Négycsapatos felkészülési tornán vesz részt Szerbia az augusztus végén rajtoló kínai világbajnokság előtt. Amint azt Dejan Tomašević, a Szerbiai Kosárlabda-szövetség főtitkára a Senjang városában megtartott sajtótájékoztatón bejelentette, a Sasok az e városban rendezendő tornán Franciaországgal, Új-Zélanddal és a vb-n is csoportellenfél Olaszországgal mérkőznek meg. A főtitkár egy kínai–szerb együttműködésről is beszámolt, amelynek keretében fiatal kínai kosárlabdázók látogatnak a nyáron országunkba. A felkészülési tornára augusztus derekán, közvetlenül a 31-én rajtoló mundiál előtt kerül sor.

NBA

Jokićék bebiztosították a rájátszást

Hat év után, a 2012/13-as idény óta először jutott be a rájátszásba a Denver, s a szurkolók és szakértők egyetértenek afelől, hogy a sikerben oroszlánrésze volt Nikola Jokićnak. A negyedik éve a Nuggetset erősítő zombori évről évre fejlődött, és hasonló ütemben javult a denveri csapat játéka is. Idén már nem volt kérdés a playoffszereplés, amelyet a gárda a bostoni győzelemmel (114:105) biztosított be. A 24 éves center „Amerika Athénjában” uralta a parkettot, 21 pontja mellé 13 lepattanót, 7 gólpasszt, 3 blokkot és 2 labdaszerzést írt be.

A nagy német a hatodik

Dallasban a vereség ellenére örülhettek a szurkolók. A Mavericks német veteránja, Dirk Nowitzki ugyanis a New Orleans ellen 8 pontjával történelmet írt, hiszen az NBA pontszerző-örökranglistáján megelőzte az addig hatodik helyen álló legendát, Wilt Chamberlaint (31 419). Dirk 31 424 pontnál tart, előtte jelenleg Michael Jordan áll 32 292-vel.

Érdekesség, hogy a meccsen két tripla dupla is született, az ellenfélnél a sorrendben ötödiket jegyző Elfrid Payton, míg a Dallasnál a Nowitzki leendő „európai utódjának” tartott, alig húszéves szlovén Luka Dončić ért el kimagasló mutatókat.