2024. április 23., kedd

Holnap nyílik a belgrádi autóvásár

Harminc országból több mint 400 kiállító mutatja be termékeit Belgrádban az 54. nemzetközi autóvásáron és a 13. motorkerékpár-vásáron, amelyet március 22-e és 31-e között tartanak. A szervezők ismertették, hogy több tíz újdonság várja a látogatókat, és hogy 35 autómárka lesz jelen. Az autó- és motorkerékpár-gyártás legújabb vívmányait a Belgrádi Vásár hét csarnokában mutatják be, és több mint 145 000 látogatóra számítanak.

Zoran Lupšić, a rendezvény koordinátora elmondta, hogy a csúcsmárkákat az idei kínálatával a Rolls Royce, a Mercedes, a Ferrari, a BMW, az Audi, a Porsche és a Jaguar vezeti.

Aleksandar Vićentić a közúti járművek gyártói társulásának képviseletében a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Szerbiában az autógyártás hosszú és gazdag múltra tekint vissza, és hogy a belgrádi nemzetközi autószalon a világ 15 legjelentősebb autós eseménye közé tartozik. Miloš Petrović, a jármű- és alkatrészimportőrök társulásának vezetője arról számolt be, hogy az utóbbi öt évben 600 000 régi autót hoztak be Szerbiába, de már tavaly 7-8 százalékkal növekedett az új gépkocsik eladási aránya, ami szerinte arra utal, hogy az autóiparra jobb idők várnak.