2024. március 28., csütörtök

A színek jelentősége a vásznon

Kiállítás nyílt a Művésztelep munkáiból

A topolyai Művésztelep alkotói tavaly a nyár végén gyűltek össze a tóparton, hogy a festői környezetből inspirációt merítve létrehozzanak valami egyedi, valami maradandó értéket.

Fotó: Kiss Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

Mint ismeretes, minden évben egy megadott témán belül alkotnak a képzőművészek, és ezeket a képeket, grafikákat, egyéb munkákat a következő év első részében be is mutatják a közönségnek. Amíg tavalyelőtt a struktúra megjelenítése, annak művészi formái adtak ihletet a művekhez, addig legutóbb a zöld szín volt a téma.

– A színek arra szolgálnak, hogy egy felületet befessünk, de a színeknek mindemellett jelentőségük is van – kezdte megnyitó beszédét Zsáki István, az Art Gallery vezetője. – Mi ezúttal a zöld szín jelentőségét próbáltuk meg feldolgozni. Ennek a színnek a jelentőségei: megújhodás, tavasz, szabadság, egészség, remény, újrakezdés, valami, ami a biztonság és nyugalom felé vezet bennünket – fogalmazott.

A kiállítás szervezője idén is egy kellemes meglepetéssel szolgált a közönségnek. Érkezéskor tombolajegyet kaptak, és a megnyitót követően néhány kiállított alkotást nyerhettek meg a legszerencsésebbek. Az érdeklődők egyébként ezúttal tizenhat művész 35 művésztelepi alkotását csodálhatják meg.