2024. április 20., szombat

A szabadkai Városháza makettje Mórahalmon

Az új szezonban két olyan makettet is megtekinthetnek a látogatók a mórahalmi Mini Hungary Parkban, melyekre eddig még nem volt lehetőségük. Ezek közül az egyik a Kecskeméti Katona József Színház, melynek a téli időszakban megújult a tetőszerkezete, a másik pedig a szabadkai Városháza épülete. Ez tavaly augusztus végén már kikerült, viszont akkor még nem volt rajta a tetőanyagán lévő aprólékos festés. Tehát a makett rekonstrukciója mostanra valósult meg teljesen.

Az intézménynek 2018 végén sikerült elnyernie a „Mini Hungary Park látogatóbarát fejlesztése” című pályázatot, amelynek keretében teljes megújuláson fog keresztül menni. A fejlesztések roppant sokrétűek, és szinte mindenre kiterjednek. Megújul a külső környezet, korszerűsítik a vízrendszert, új kültéri megvilágítás készül, amely a későbbiekben lehetővé teszi akár az éjszakai látogatást is. Ezenkívül olyan kulturális és oktatási célokat szolgáló objektumokkal fog gazdagodni a park, mint például amfiteátrum és erdei domboldal.

Minden makett környezete megszépül, és korszerű, interaktív információs táblákat állítanak. A park teljes arculatfrissítésen megy keresztül, továbbá minden igényt kielégítő, színes múzeumpedagógiai tartalmakkal színesedik. Figyelve a kor igényeire, az idelátogató vendégek digitalizálva is tudják majd használni a különböző témájú vezetőfüzeteket, gyerek- és felnőtt kvízekkel tesztelhetik majd tudásukat tableteken keresztül.

Az elmondottak megvalósulásával egy minden korosztály számára értéket és szórakozást biztosító élménypark kerül kialakításra, amely helyszín méltó módon fog felkerülni az ország turisztikai térképére.