2024. április 25., csütörtök

Pásztor István: Van egyfajta radikalizálódási szándék a tüntetők között

Nem lehet olyan foka a frusztráltságnak, ami feljogosít bárkit is arra, ami a hétvégén történt - mondta a VMSZ elnöke. Aggasztónak tartja, hogy a megmozdulásokba középiskolás fiatalokat is belevontak.

Van egyfajta belső hergelés és radikalizálódási szándék a tüntetők között - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta: ennek a tetőpontja volt az az eseménysorozat, amely az elmúlt napokban történt. Törvényes keretek között mindenki kinyilváníthatja véleményét, beleértve a csoportos gyülekezést is, ám a határ az erőszak alkalmazása, hangsúlyozta a VMSZ elnöke. Hozzátette: nem lehet olyan foka a frusztráltságnak, ami feljogosít bárkit is arra, ami a hétvégén történt.

Pásztor aggasztónak tartja, hogy ezekbe a megmozdulásokba középiskolás fiatalokat is belevontak. Szerinte nem baj, ha a fiataloknak van véleménye, de a szervezőknek önmérsékletet kellene tartaniuk annak érdekében, hogy ezeket az iskolásokat ne hozzák ilyen helyzetbe. Eszközként használták őket, hogy keltsék a feszültséget - tette hozzá a VMSZ elnöke.