2024. március 29., péntek

Két napos megemlékezés Doroszlón

Doroszlón hagyományosan, két napon zajlott megemlékezési rendezvény. Március 16- án a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színpadán tartottak alkalmi műsort. A György Mária rendezte összeállításban nem csupán 1848/49 történései elvenedtek fel, hanem megemlékeztek a Rákócziak dicső tetteiről és 1956- ról is.

A Fúvószenekar szereplése

A Fúvószenekar szereplése

A verseket, zenét, naplórészleteket tartalmazó műsor vendége volt Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettes, Turkál Marianna, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, Gellér Magdolna, Zombor városi képviselő. A tartalmas összeállításban közreműködött az egyesület fúvószenekara, irodalmi csoportja, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak két csoportja és Király Szilárd, elnök, a Haverock zenekar tagja.

Az emlékezés másnap, 17- én folytatódott a doroszlói temetőkben, a honvéd síroknál. Ft. Verebélyi Árpád főesperes mondott áldást, közreműködött a templomi kórus, Klemm Valéria vezetésével, Wilhelm József és L. Móger Tímea szavalt.

A kegyelet virágait, a Huszár és a Gellér család gondozta síroknál elhelyezte a Móricz Zsigmond MME, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Nemzeti Tanács képviselete.