2024. április 24., szerda

Merjünk tettre kész magyarok lenni!

Tiszaszentmiklóson is megemlékeztek nemzeti ünnepünkről

Szombaton a Piros Tulipán Magyar Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület és a VMSZ tiszaszentmiklósi szervezetének szervezésében megemlékezést tartottak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére. Az ünnepség a római katolikus temetőben kezdődött, ahol Fiser János plébános ünnepi szentmiséje után megkoszorúzták a hat éve, március 15-e alkalmából felállított haranglábat. Az eseményt kultúrműsor követte.

Fotó: Gergely József

Fotó: Gergely József

Törtei János, a VMSZ tiszaszentmiklósi helyi szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Mészáros Kiss Tibor földrajz és történelem szakos tanár ismertette az 1848/49-es, valamint az azt követő történelmi eseményeket, továbbá arra biztatta a hallgatóságot, hogy – őseinkhez hasonlóan – ők is merjenek tettre kész magyarok lenni. A műsor további részében fellépett a Tarka Lepkék néptánccsoport gyermek- és ifjúsági osztálya, a Dr. Tihomir Ostojić Általános Iskola valamennyi magyar tanulója, ezenkívül Törtei Erzsébet és Bacsó Elvira működött közre egy-egy verssel, illetve népdallal.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Oláj Ibolya, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának tagja, Kiss Tóth Erika, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség alelnöke, Kerekes Zoltán, Kishegyes alpolgármestere, Oláj Tibor, a csókai képviselő-testület elnöke, Zombori Csaba csókai alelnök, valamint Kobrehel Éva, a csókai Művelődési-Oktatási Központ igazgatónője.