2024. április 20., szombat

Négy szerbiai és Fucsovics a táblán

A selejtező 1. fordulójának meccseivel kezdődik meg Miamiban az idény második 1000-es rangú tornája, s vele egy időben a női idény egyik legerősebb összetételű bajnokságát is megtartják. A tornával kapcsolatban a legfontosabb újdonság, hogy már nem Key Biscayne-ben, hanem a Hard Rock teniszközpontban bonyolítják le. A férfiaknál John Isner, a nőknél Sloane Stephens a címvédő, a táblán pedig a férfiaknál négy szerbiai – Novak Đoković, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović és Filip Krajinović – és egy magyar (Fucsovics Márton), a nőknél pedig Aleksandra Krunić és a szabadkártyás Olga Danilović indulhatott. A selejtező sorsolását az este tartották meg, a benevezési listák szerint pedig Janko Tipsarević, Babos Tímea és Stollár Fanny szerepelhetett. A főtábla műsora a nőknél holnap, a férfiaknál szerdán rajtol.

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

A fentiből adódik, hogy Miamiban az idén nem játszik a ranglistán 31. Györe László, akit ma este a zentai és környékbeli szurkolói személyesen üdvözölhetnek, és aki majd április 8-ától Marrákesben folytatja a játékot. A nevesebb játékosok közül távol marad még a sérült Rafael Nadal, Pablo Carreno, Richard Gasquet és Alex de Minaur, a nőknél pedig két orosz, Marija Sarapova és Jekatyerina Makarova.

Az idény első 1000-es tornája az éjjel Indian Wellsben a FedererThiem és KerberAndreescu döntőkkel ért véget, a férfiaknál Thiem nyert 2:1-re, a nőknél ugyanilyen eredménnyel Andreescu diadalmaskodott. Nem kis meglepetés, hogy a zárómeccsig jutott a salakos osztrák, aki egy hónapja éppen Györétől kapott ki a riói 1. fordulóban. Ezúttal Đoković korai kiesése, valamint Anderson és Monfils sérülése is segítette, viszont az elődöntőben jó játékkal nyert a kanadai Miloš Raonić ellen. A másik ágon nem is játszottak elődöntőt, mert Nadal a negyeddöntőben megsérült, így a veterán Federer lépett előre. A döntő győztese mától negyedik lesz a világranglistán.

A nőknél a 18 éves kanadai Bianca Andreescu az elődöntőben is remekelt, és fordulatokban gazdag meccsen győzte le az ukrán Elina Szvitolinát, míg a veterán Angelique Kerber rutinosan múlta felül a nagy sorozatában eléggé kimerült svájci Belinda Bencicet.

INDIAN WELLS. – A férfitorna negyeddöntőjében: Federer–Hurkacz 6:4, 6:4, Nadal–Hacsanov 7:6, 7:6. Elődöntő: Thiem–Raonić 7:6, 6:7, 6:4, Federer–Nadal – küzdelem nélkül. Döntő: Thiem-Federer 3:6, 6:3, 7:5. Nők, elődöntő: Kerber–Bencic 6:4, 6:2, Andreescu–Szvitolina 6:3, 2:6, 6:4. Döntő: Andreescu-Kerber 6:4, 3:6, 6:4.

SÃO PAULO. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Bondár–Hoste 6:4, 6:4. Elődöntő: Kovinić–Bondár 6:3, 6:3.