2024. március 28., csütörtök
TOPOLYA

Utánpótlástorna mesterfokon

Több mint kétszáz gyermek, fiatal sportoló vett részt a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából megszervezett első TSC Akadémiai Tornán. A topolyai TSC Akadémia, valamint alközpontjainak 2008-as korosztályos csapatai mérkőztek meg egymással, az U11-es torna megszervezését Magyarország Belgrádi Nagykövetsége támogatta.

Összesen 14 csapat nevezett, amelyek Topolyáról, Bácskossuthfalváról–Pacsérról, Bajsáról, Kishegyesről, Cservenkáról, Szivácról, Temerinből, Óbecséről, Péterrévéről, Adáról, Zentáról, Magyarkanizsáról, Tornyosról és Csantavérről érkeztek. Az ünnepi sporteseményt Szentgyörgyi Klára, a belgrádi Collegium Hungaricum igazgatója nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a jövőre nézve is hagyományt szeretnének teremteni a március 15-ei labdarúgótornával.

Az ünnepélyes díjátadót megtisztelte jelenlétével Pintér Attila, Magyarország belgrádi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, aki röviden nyilatkozott is: „Az egyik edző úgy küldte a pályára csapatát, hogy »játsszatok és érezzétek jól magatokat«. Ez akár a mai nap mottója is lehetne, összefoglalja az esemény lényegét. A tapasztalatom a mai nappal kapcsolatban az, hogy rengeteg tehetséges srácot láttam, és nagyon remélem, hogy néhány év elteltével majd nagyon komoly csapatokban fogjuk őket viszontlátni.”

A sportrendezvény kiváló hangulatban, gördülékenyen zajlott, a szurkolók pedig színvonalas mérkőzéseket láthattak, annak ellenére, hogy kilenc-, tíz-, tizenegy éves gyerek játszottak. Zsemberi János, a TSC elnöke elmondta, kiváló alkalom ez arra, hogy az alközpontok tehetséges játékosai egymással is ismerkedjenek. Két alközpont csapata sajnos a kupamérkőzések miatt nem tudott részt venni a tornán. A döntő mérkőzést a topolyai TSC és a cservenkai Crvenka U11-es csapata játszotta. A fináléban látott és már a csoportmérkőzéseken is rendre felvillanó színvonalas játék, a jól szervezett támadások és szép egyéni megmozdulások azt sejtetik, hogy ezek közül a gyerekek közül többnek a nevével is találkozhatunk a jövőben labdarúgókörökben. A rendes játékidő gól nélküli döntetlent hozott, majd a cservenkaiak büntetőkkel 3:2-re nyertek. A harmadik helyen a bajsai, a negyediken az óbecsei csapat végzett. A győztesek serlegekkel térhettek haza, de minden részt vevő játékos érmet is kapott. A negyedik helyen végzett óbecsei csapatnak Kislinder Gábor, Topolya község polgármestere, a bronzérmes bajsaiaknak Árok Ferenc legendás labdarúgóedző, az ezüstérmes TSC-nek Zsemberi János klubelnök adta át a díjakat, míg a bajnokcsapatnak Pintér Attila nyújtotta át a trófeát.

Szintén serleget kapott a torna legjobb játékosa, Kiss Viktor (TSC), a legjobb góllövő, a bajsai Alen Ćurčin, a legjobb kapus, Vukašin Zarić, a bajnoki serleget is elnyerő Cservenka kapuvédője.