2024. április 18., csütörtök

Györe nem játszik Miamiban?

A pályafutása három legjobb hete után, amely során tornát nyert, játszott egy elődöntőt, és először nyert meccset az 1000-es tornákon, mindezt 8:2-es győzelmi aránnyal és a ranglista 31. helyével, Györe Lászlóra ráfért egy kis pihenő. Úgy határozott ugyanis, hogy az egyes rajtszám ellenére lemondja a selejtezőt Miamiban, és csak akkor lép fel a floridai nagyváros teljesen új teniszközpontjában, ha mások visszalépése esetén egyenesen táblára jut. A tegnapi állás szerint Györe harmadik volt a vonal alatt, viszont ha a selejtező kezdetéig nem lesz három visszalépő, már utazhat is haza további három hét szabadságra, és készülhet a számára roppant fontos salakos idényre, amelyet április 8-án a marokkói Marrákes 250-es tornáján valószínűleg negyedik kiemeltként kezd meg. Azután Monte-Carlo következik, majd a budapesti 250-es torna, amelyen a benevezési lista szerint szintén a négy kiemelt között lenne a helye.

Györe szereplése Miamiban tehát aligha valószínű, játszik viszont a 19 éves Miomir Kecmanović. Az Indian Wellsben a negyeddöntőig menetelő fiatal belgrádi ugyanis meghívót kapott a szervezőktől, ami nem meglepetés, hisz különben is Floridában él, ott nagyon jól ismerik, s a múlt heti eredmények tükrében is érdemesnek tartják a játéklehetőségre.

Kecmanović Indian Wellsben a negyeddöntőben is jól játszott, és annak ellenére kapott ki két játszmában a kanadai Miloš Raonićtól, hogy az egész meccsen csak három önhibája volt. Egyet-egyet vétett fonákkal, tenyeressel és kettős adogatási hiba révén, viszont nem sokat tehetett a meccsre alaposan felkészült kanadai ellen, aki minden alkalmat nemcsak megragadott, hanem ki is használt, hogy a gyilkos erejű adogatásaival és tenyereseivel végig kis fölényben legyen. Kecmanović a ranglistán feltört a 94. helyre, s Miamiban esetleg alkalma adódhat a további javításra.

A nap másik meccsét nem tartották meg, mert Gaël Monfils sérültet jelentett, így Dominic Thiem játék nélkül jutott be a Raonić elleni elődöntőbe. A nyolc között az este a NadalHacsanov és a FedererHurkacz meccset játszották.

A nőknél Elina Szvitolinát és Bianca Andreescut Angelique Kerber és Belinda Bencic követték az elődöntőbe. Kerber a 39 éves Venus Williams menetelését állította meg, Bencic pedig pazar hajrával múlta felül a cseh Karolína Plíškovát.

Olga Danilović a mexikói Guadalajara 125 ezres tornáján a negyeddöntőben játszott, és megnyertnek indult meccset veszített el a német Tatjana Maria ellen. Olga a megnyert első játszma után a másodikban 4:1-re és 5:3-ra vezetett, de az utóbbi fél évben már sokadszor rontott ilyen előnyös eredményről.