2024. április 19., péntek
BIRKÓZÁS – MAGYARKANIZSA

Ünnepi fogadáson a legjobbak

Pénteken a magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert fogadta a legsikeresebb helyi birkózókat, Fábián Annát, Dejan Petrovićot és Nagy Szebasztiánt, továbbá az edzőiket, hogy gratuláljon nekik az újvidéki U23-as Európa-bajnokságon elért kiváló eredményeikhez. Amint arról korábban már beszámoltunk, Nagy ezüstérmes lett, Petrović a tizenharmadik helyen végzett, míg Fábián Anna ötödikként zárt a székvárosi kontinensviadalon. Szebasztián eredménye azért is különleges, mert előtte még senki sem nyert két érmet U23-as viadalon, ez eddig egyedül a tizenhét éve edző fiúnak sikerült.

– Szebasztiánban már nagyon régóta látjuk az éremszerzés lehetőségét, mindig csak hajszálnyira maradt le a legjobbak mögött, most azonban hazai közönség előtt bontakoztatta ki tudását – mondta Rekeczki Rudolf, a Potisje Birkózóklub elnöke, aki hozzátette, biztosan hallunk még a magyarkanizsai birkózókról, ugyanis minden korosztályban van válogatott gyerek, aki minden bizonnyal a legjobbak közé fog jutni.

– Ami még hiányzik, az egy világbajnoki érem, pedig néhányan már közel álltak hozzá. Négy Európa-bajnoki érmünk már van, a korona viszont a világbajnoki lenne – tette hozzá Rekeczki.

Szebasztiánt leginkább a szurkolók motiválták a verseny ideje alatt, a magyarkanizsaiak egy emberként szorítottak érte és biztatták, de mindezt erőteljes felkészülés előzte meg, míg egyáltalán eljuthatott idáig.

– Januárban Bulgáriában voltunk edzőtáborban, az ott zajló versenyt meg is nyertem, ami nagy lendületet adott, így az Európa-bajnokságra magabiztosan érkeztem. A bolgár versenyzővel kezdtem a megmérettetést, majd az Európa-bajnok fehérorosszal, az elődöntőben a románnal, a döntőben pedig az orosz versenyzővel kellett birkóznom. Elégedett vagyok az elért eredménnyel, amelyet nagyban köszönhetek a jó edzőimnek is – mondta Szebasztián, akinek jövőbeni tervei között a fejlődés és tanulás mellett a felnőtt-Eb-n és a világbajnokságon való részvétel szerepel.

Fejsztámer Róbert szerény ajándékkal gratulált a jelenlevőknek, és elmondta, nagy öröm, hogy a Tisza-parti klubból ilyen jó sportolók nőnek ki.

– Mindig jó, ha van visszaigazolás, nemcsak a sportolók és sportmunkások számára, hanem az önkormányzat részére is. Láthatjuk, hogy van értelme a befektetett energiának és munkának az önkormányzati támogatások szemszögéből is, hiszen az önkormányzat minden évben igyekszik a sportklubok javaslata alapján úgy módosítani a sporttámogatási politikán, hogy annak a legnagyobb hatásfokát tudjuk elérni, például amikor ilyen szép eredménnyel térnek haza egy Európa-bajnokságról azok a klubjaink és versenyzőink, akik Magyarkanizsa község területén edzenek – adott hangot elégedettségének a polgármester.