2024. április 24., szerda

Megkoszorúzták Miroslav Antić sírját és emlékművét

Tizenkettedik alkalommal szervezték meg Újvidéken az Antić-napok rendezvénysorozatot, amellyel városunk megemlékezik talán legjelentősebb irodalmáráról, képzőművészéről, filmalkotójáról és újságírójáról.

Dalibor Rožić, a városi tanács művelődési ügyekkel megbízott tagja, valamint Miroslav Radonjić és Bordás Győző, a Miroslav Antić rendezvénysorozat szervezőbizottságának tagjai, és Miljana Kozarov, a Művelődési Központ igazgatóhelyettese koszorút helyeztek el Miroslav-Mika Antić sírjánál és emlékművénél.

Miroslav Antić Duna parkban lévő emlékművénél rövid művelődési műsort láthattunk a költő születésének évfordulója alkalmából. A program keretében a Miroslav Antić és a Dušan Radović Általános Iskola tanulói a költő verseit szavalták szerb, roma és magyar nyelven.

– Versei szavalásával emlékezünk a nagy költőre, így ünnepeljük Miroslav Antić életművét és nagyságát. Az újvidéki Művelődési Központ az önkormányzattal együttműködve 12. alkalommal szervezte meg az Antić-napok rendezvénysorozatot, a városi művelődési hivatal nagy örömére. A hagyományoknak megfelelően, a szervezők színvonalas, változatos programot készítettek, a rendezvényekre Újvidék különböző pontjain került-kerül sor – hangsúlyozta a városi tanács művelődési ügyekkel megbízott tagja.

A Miroslav Antić irodalmi díjat az idén Dejan Aleksić költőnek ítélték oda a Mennyország munkaideje elnevezésű verseskötetéért, amely a Művelődési Központ kiadásában jelent meg. Az ünnepélyes díjátadásra az újvidéki városháza dísztermében kerül sor ma, március 15-én, és ezzel zárul az idei Antić-napok rendezvénysorozat.