2024. március 29., péntek

Izgalmas helyek, izgalmas ételek

Csütörtökön este a kelebiai Márton Áron Közösségi Házban élménybeszámolót tartott Jurák Zsolt világutazó, utazási tanácsadó.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

Az Érdekességek a nagyvilágból címet viselő rendezvény elején Paskó Csaba kelebiai plébános köszöntötte az egybegyűlteket, majd Magyar Lóránt mutatta be Jurák Zsoltot, akivel egy vietnami utazása során ismerkedett meg. Mint megtudtuk, Jurák már első találkozásukon kitűnt azzal, hogy órákon át képes volt szórakoztatni a közönségét, rengeteg történetet ismer, és azokat ízesen tudja átadni a hallgatóknak. Az elhangzottakat ezt követően maga Jurák Zsolt illusztrálta is, és a közönségnek az elbeszélés nyomán igazán kellemes élményben lehetett része.

Jurák korábban egy multinacionális cégnél dolgozott, ám egy nap úgy döntött, hogy feladja jól fizető állását, a kényelmet, és profi világutazó lesz belőle, amihez az is hozzá tartozik, hogy nemcsak utazik, hanem másoknak is segít abban, hogy az utazás segítségével életre szóló élményben legyen részük. Jurák eddig a világ 112 országában járt, és 50 hajóúton vett részt. Előadásában többek között hallhattunk Balin, Japánban, Pápuán, Indiában és az Amazonas mentén szerzett élményeiről. Jurák Zsolt elmondása szerint szenvedélyesen szeret enni, így a közönség egy-egy tájegység kapcsán különböző ételekről is hallhatott. Emellett az előadótól igen hasznos információkat is kaphattak a hallgatók, többek között az árakról, az utazásszervezéséről, és a különböző lehetőségekről, amik egy kíváncsi utazó előtt nyílnak.