2024. április 18., csütörtök

Szabadka megérdemel egy ilyen rendezvényt

Csütörtökön hivatalosan is megnyitották a Halnapokat

Csütörtökön hivatalosan is megnyitották a Halnapok elnevezésű rendezvényt, amelynek a Szentháromság-szobor előtti sétány ad otthont. Az egybegyűlteket Takács Krisztián köszöntötte, aki elmondta, hogy az eseményt a Halászestek Egyesület szervezi, és szombatig fog tartani. A Halnapokat Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere nyitotta meg, aki elmondta, hogy a kiállítók közül vannak, akik Valjevóról, Újvidékről, illetve Szegedről érkeztek.

Horvát Tímea és Takács Krisztián a megnyitón (Fotó: Patyi Szilárd)

Horvát Tímea és Takács Krisztián a megnyitón (Fotó: Patyi Szilárd)

– Szabadka megérdemel egy ilyen rendezvényt. Apatin és Szeged már széles körben ismert az ottani halnapokról. A szervezőkkel együtt remélem, hogy ez a rendezvény túlnő önmagán, és az elkövetkező években egyre nagyobb számban gyűlünk majd itt össze, és egyre bővül a választék – mondta az alpolgármester, és a Halnapokat a turizmus fejlesztése és a gazdasági kapcsolatok ápolása tekintetében a város jelentős eseményének nevezte.

Készül a sült hal (Fotó: Patyi Szilárd)

Készül a sült hal (Fotó: Patyi Szilárd)

Az érdeklődők a felállított standoknál különféle húsételeket, sült halat, halászlét fogyaszthatnak, emellett különböző édességeket, kürtőskalácsot, mézet és emléktárgyakat is vásárolhatnak, valamint egy akváriumban élő halakat is megtekinthetnek.