2024. április 18., csütörtök

Parkoló a tűzoltóotthonnál

A kishegyesi helyi közösség és a Komunál Közvállalat új parkolót épít

A kishegyesi tűzoltóotthon nagyterme számos eseménynek és civil tevékenységnek ad otthont. Épp ezért sokan parkolnak az otthon előtti utcarészen, ahol idáig nem volt rendes parkoló. Ez most megváltozik, ugyanis a héten megkezdődtek az új parkoló építési munkálatai. Kormányos Levente, a Komunál Közvállalat igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy a parkoló építésének több oka is van.

Épül az új parkoló (Lakatos János felvétele)

Épül az új parkoló (Lakatos János felvétele)

– Új parkoló létesítésébe kezdtünk a kishegyesi tűzoltóotthon előtt. Azért volt erre szükség, mert vízelvezetési gondok voltak azon a részen. Az esővíz az épület alá folyt, emellett elég frekventált parkolóról van szó, mert amikor vendégek voltak a tűzoltóotthonban, akkor a parkoló kicsinek bizonyult, ráadásul szilárd burkolattal sem rendelkezett. Az új parkoló építése során teljes mértékben megoldjuk az atmoszferikus vizek elvezetését, új járdát kap az épület előtti szakasz, valamint rigolákkal választjuk el a sövényt és az utat. Ezek a központi árokrendszerbe vezetik majd az esővizet. A munkálatok a héten kezdődtek meg, és reményeink szerint a jövő héten fejeződnek be – mondta el az igazgató, majd arról is beszámolt, hogy az új parkoló építése a kishegyesi helyi közösség és a közvállalat közös projektuma. A közvállalat végzi a kivitelezést, a helyi közösség pedig anyagilag támogatja a munkálatokat. Kormányos kihangsúlyozta, hogy ez a beruházás közérdekűnek számít, mivel számos civil szervezet és magánszemély használja a tűzoltóotthon nagytermét. Ezért fontos, hogy kellő infrastruktúrával rendelkezzen – fogalmazott.

Végül azt is megtudtuk az igazgatótól, hogy a Komunál Közvállalat hamarosan újra meszeli a tűzoltóotthon nagytermét, a munkálatok a jövő héten kezdődnek.