2024. április 25., csütörtök
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE HONGRIE

Siófokról rajtol, Székesfehérváron zárul a viadal

Siófoki prológgal kezdődik és székesfehérvári befutóval zárul júniusban a 40. Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körverseny. A viadal keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a nyitány után az első szakaszra Velence és Esztergom között kerül sor, majd a Balassagyarmat és Miskolc közötti táv vár a versenyzőkre. Ezt követően két félszakaszt rendeznek: Kazincbarcikáról Tiszafüredre, majd onnan Hajdúszoboszlóra teker a mezőny, mielőtt sor kerül a királyetapra, amely Karcagról indulva a Kékestetőn ér véget. A vasárnapi zárószakaszt Kecskemét és Székesfehérvár között rendezik.

Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke elmondta, két magyar csapat, a nemzeti válogatott mellett a Pannon Cycling Team lesz ott a Tour de Hongrie 140 fős mezőnyében. Kitért rá, hogy az M4 Sport napi két órában élőben közvetít, valamint minden este egyórás összefoglaló lesz látható az Eurosporton, amely az utolsó két napon élőben adja a versenyt. Hangsúlyozta, a Tour de France-ot rendező Amaury Sport Organisationnel (ASO) és az Eurosporttal kötött hároméves megállapodás értelmében 2021-ig biztosan világszerte követhetik majd a nézők a magyar körversenyt.
A június 11-én kezdődő, 890 kilométeres össztávú Tour de Hongrie-ra már négy prokontinentális csapat jelezte részvételét: a francia Cofidis, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, az izraeli Israel Cycling Academy és az olasz Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. A 2.1-es kategóriájú nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba.

A 2019-es Tour de Hongrie programja:

Június 11.: Siófok, 4 km, egyéni időfutam

Június 12.: Velence–Esztergom, 194 km

Június 13.: Balassagyarmat–Miskolc, 201 km

Június 14.: Kazincbarcika–Tiszafüred félszakasz, 115 km, Tiszafüred–Hajdúszoboszló félszakasz, 69 km

Június 15.: Karcag–Kékestető, 138 km

Június 16.: Kecskemét–Székesfehérvár, 169 km