2024. április 24., szerda

Új repülőjárat indul Lyonba

A Wizz Air gépei heti két alkalommal repülnek majd Belgrád és a francia város között
Vízsugárral köszöntik a Wizz Air első Airbus A321neo típusú repülőgépét a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren március 7-én (Fotó: MTI)

Vízsugárral köszöntik a Wizz Air első Airbus A321neo típusú repülőgépét a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren március 7-én (Fotó: MTI)

Belgrád és Lyon között vezet be állandó járatot június 15-étől a Wizz Air fapados légitársaság. Kedden és szombaton indulnak a gépek Belgrádból, illetve vissza Lyonból, a repülőjegyek a társaság weboldalán 6099 dinárba kerülnek egy irányba Belgrádból, illetve 8499 dinárt kell fizetni a retúrjegyért. Ezzel az újítással a Wizz Air immár 14 járatot indít a szerb fővárosból a világ hét országába.

A magyar hátterű diszkont légitársaság közleményében arra emlékeztetett, hogy még 2011-ben kezdte meg működését Belgrádban, s azóta több mint négymillió utast szolgált ki. Csak 2018-ban több mint 800 ezer utas választotta a Wizz Airt, ami hat százalékos növekedés az előző évhez képest. Most, a kapacitások további bővítésének köszönhetően, az is lehetségessé vált, hogy egy év alatt 921 ezer utast juttasson el úti céljára. A Wizz Air mintegy 700 személyt foglalkoztat Szerbiában, a legnagyobb fapados légitársaságnak számít Közép- és Kelet-Európa területén, 109 repülőgépe van, és a világ 650 városába indulnak járatai összesen 25 repülőtérről.