2024. április 25., csütörtök

A fogyasztók szolgálatában

Sikeres év áll a Zentai Fogyasztóvédelmi Központ mögött

tA Zentai Fogyasztóvédelmi Központ több szempontból is sikeresen zárta az elmúlt évet, függetlenül attól, hogy az egyesület tevékenységének a finanszírozása az egész esztendő folyamán nehézségekbe ütközött – hangzott el a civil szervezet közgyűlésén, amelyet szombaton tartottak meg a zentai Centar–Tópart helyi közösség épületében.

Az egyesület fiatalítani szeretné a sorait, ez azonban nem egyszerű feladat (Horváth Zsolt felvétele)

Az egyesület fiatalítani szeretné a sorait, ez azonban nem egyszerű feladat (Horváth Zsolt felvétele)

Molnár Csikós József, a zentai fogyasztóvédők vezetője az elmúlt évben kifejtett tevékenységük kapcsán elmondta, több mint háromszáz bejelentés érkezett hozzájuk, amelyek túlnyomórészt műszaki árucikkekre vonatkoztak, ugyanakkor számos bejelentés érkezett a zentai távfűtéssel, a telefonszolgáltatásokkal, a kommunális, az áramszolgáltatási, a bankügyviteli és a biztosítási problémákkal, valamint a kereskedelmi manipulációkkal kapcsolatban is. A fogyasztóvédők vezetője szerint az ügyfelek panaszainak 56 százalékát megoldották, 5 százalékuk esetében bizonytalan a megoldási lehetőség, a bejelentések 8%-a esetében pedig megalapozatlannak bizonyult a beadvány. Az esetek fennmaradt 21 százalékának az intézése még folyamatban van.

A zentai fogyasztóvédők szolgáltatásait nemcsak a Zenta községben élők vették igénybe, hanem a tartomány egyéb községeiből, köztük Zomborból, Apatinból és Szabadkáról is jelentkeztek panaszosok, akik közül többen személyesen vették fel a kapcsolatot a zentai egyesület aktivistáival.

Az elmúlt évben hatodik alkalommal rendezték meg a fogyasztóvédelmi versenyt, amelyen első ízben az általános iskolások is részt vehettek. A Zentai Fogyasztóvédelmi Központ aktivistái számára hat csapatépítő találkozót szerveztek, az egyikre a Szerbiai Nemzeti Bank képviselőit is meghívták. Tavaly március 15-én, a fogyasztók világnapján a Senta-Promet kereskedelmi vállalattal, valamint a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolával közös akciót hívtak életre, amelynek célja a vásárlók tájékoztatása volt. Az egyesület tavaly is eredményes együttműködést folytatott a magyarországi Dél-alföldi Fogyasztóvédelmi Egyesülettel, valamint a Csongrád Megyei Fogyasztóvédelmi Kormányhivatallal, amely anyagi támogatást biztosított a zentai fogyasztóvédők számára, akik ennek köszönhetően tanulmányi kirándulásokat szerveztek a pályakezdő fiataloknak és az egyesület tagjainak. A Szerbiai Fogyasztóvédelmi Központtal (CEPS) közösen részt vettek egy közvélemény-kutatásban, valamint egy Újvidéken megrendezett nemzetközi szemináriumon, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolával közösen pedig előadás-sorozatot rendeztek a középiskolás tanulók számára az internetes vásárlásokkal kapcsolatban. Molnár Csikós József a tevékenységük népszerűsítését illetően kiemelte a közszolgálati médiumok, mindenekelőtt az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének a szerepét, amely heti rendszerességgel foglalkozik fogyasztóvédelmi témákkal, valamint beszámolt arról is, hogy az egyesület honlapján és Facebook-oldalán több mint hatszáz aktív olvasó kíséri a tevékenységüket.

A zentai fogyasztóvédők az idén mindenekelőtt a fiatalokkal és a gyermekekkel való foglalkozásra helyezik a hangsúlyt. Ennek jegyében az idei fogyasztóvédelmi versenyen az általános iskolások közül a hetedikes és a nyolcadikos diákok mellett az ötödikeseket és a hatodikosokat is be szeretnék vonni a megmérettetésbe. Ezenkívül egy makói és egy szentesi közgazdasági középiskola diákjai is részt vesznek majd a vetélkedőn, illetve az ezt követő GENIUS konferencián – emelte ki a fogyasztóvédők vezetője, aki elmondta, az internetes kereskedelem során felmerülő kérdésekben segítséget kértek a magyarországi partnereiktől, mivel egyre több ilyen jellegű ügyes-bajos esettel is kénytelenek szembesülni munkájuk során. Mivel nálunk gyermekcipőben jár a békéltető tanácsok tevékenysége, elképzeléseik között szerepel az is, hogy a zentai fogyasztóvédők közül valaki elvégzi a képzést, és megszerzi a tevékenységhez szükséges elismervényt. Az egyesület ezenkívül fiatalítani is szeretné a sorait, ez azonban nem egyszerű feladat, ugyanis a fiatalokat addig érdekli az egész, amíg nekik is valamilyen fogyasztóvédelmi panaszuk van, viszont amikor felajánlják nekik a tagságot, különféle okokra hivatkozva visszakoznak.

A fiatalokkal az egyesület tagjai közül legtöbbet talán Sava Vujičić foglalkozik, akinek elmondása szerint az idei, hetedik fogyasztóvédelmi versenyt április 5-én tartják meg a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában, ahol várhatóan a tavalyinál is több csapat vesz majd részt. A vajdasági fiataloknak külön kihívást jelent, hogy a magyarországi diákokkal is össze kell mérniük a tudásukat. Az érdeklődő fiatalok március 25-éig jelentkezhetnek a versenyre – mondta beszélgetőtársunk.