2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Újra Zinédine Zidane a Real Madrid vezetőedzője

A királyi gárda klubvezetősége hétfőn bejelentett döntésében megköszönte a csapatot eddig irányító argentin Santiago Solari munkáját.

Zidane 285 nap után lett újra a klub edzője, megbízása 2022. június 30-áig szól. Először 2016 januárjában vette át a madridi együttes irányítását, Rafael Benítezt váltva, és első megbízatása alatt egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét. Májusban – öt nappal csapata BL-diadala után – lemondott a posztról.

Helyére a spanyol válogatott akkori szövetségi kapitányát, Julen Lopeteguit nevezték ki viharos körülmények között, három nappal az oroszországi vb kezdete előtt. A spanyol tréner menesztése után Zidane egykori csapattársa, Solari vette át a Real Madrid vezetését.

Irányítása alatt remekül kezdett a Real, négy tétmérkőzést nyert egymás után, de az elmúlt hetekre hullámvölgybe került: sorozatban négy találkozót elvesztett a Bernabéuban, emiatt búcsúzott a Király-kupából és címvédőként a Bajnokok Ligájából, valamint a La Ligában is elvesztette reális esélyét, hogy befogja az élen álló, ősi rivális Barcelonát.