Melyik a legjobb jelszómenedzser?

sk

2019. március 13., 18:42

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria 

Csakis a hosszú, összetett és egyéni jelszavakkal van esélyünk a fiókjaink védelmére.

Abban pedig, hogy ne kelljen mindre emlékeznünk, jelszómenedzserek segítenek PC-n és mobilon is. Kiderül melyik a legjobb, itt pedig az élmezőny minden tagját bemutatjuk.

Password 7.2.617 (próbaverzió)

Tároljuk minden jelszavunkat és hozzáférési adatunkat biztonságosan az 1Password széfjében. Ki az, aki még életében nem felejtett el egy jelszót vagy fontos számkombinációt? Az 1Password megjegyzi ezeket, így segít elkerülni a fárasztó rohangálást az új hozzáférési adatok után. Programindításkor meg kell adni az úgynevezett „mesterjelszót”, amellyel később minden rögzített adatot elérhetünk. Ezt az egyet viszont tényleg nem tanácsos elfelejtenünk. A bejegyzéseink kategóriákba lesznek osztva (hitelkártyák, belépési adatok, identitások): ehhez a bejegyzés hozzáadásakor kattintsunk az ikonsoron a megfelelő ikonra. Az adatok megadásában egy kis felugró ablak segít majd.

F-Secure Key 4.9.28

Az F-Secure Key egy erős jelszókezelő, amellyel minden jelszót biztonságosan tárolhatunk. Hogy tényleg minden fiókunk biztonságos legyen, mindegyikhez más jelszót kell használnunk. Persze szinte lehetetlen minden ilyen jelszót egyenként megjegyezni. A jelszókezelők, mint az F-Secure Key, segítenek. Az F-Secure Key minden bejelentkező- és hitelkártya-adatot tárol. A praktikus automatikus kitöltés funkciónak köszönhetően a felkeresett weboldalakon automatikusan kitöltődnek a megfelelő mezők, így gyorsan hozzáférünk a fiókjainkhoz. A beépített jelszógeneráló biztonságos és véletlenszerűen generált jelszavakat hoz létre. Az egyetlen, amit meg kell jegyeznünk, a mesterjelszó magához a jelszókezelőhöz. Ahhoz, hogy a jelszavainkat a felhőben szinkronizálhassuk már prémium előfizetés szükséges.

KeePass 2.40

A KeePass 2 egy ingyenes nyílt forráskódú kulcskezelő saját jelszógenerátorral. A legtöbb programhoz és internetes szolgáltatáshoz manapság biztonsági okokból sok és főleg különböző jelszó szükséges. A KeePass 2 tökéletesen alkalmas nagyobb mennyiségű hozzáférési adat biztonságos tárolására. A jelszavakat egy adatbázisban tárolja, és 256 bites Rijndael kódolással titkosítja. Ez az átlagosnál erősebb titkosítás, többek között bankok is használják. Hogy más ne férhessen az adatainkhoz, az adatbázist védjük mesterjelszóval, vagy hozzunk létre egy kulcslemezt, CD-re vagy pendrive-ra.

KeeWeb 1.2.7

A KeeWeb egy ingyenes és platformfüggetlen jelszókezelő, amely KeePass-adatbázisokkal is működik. A KeeWebbel a KeePasszal létrehozott jelszó-adatbázisokat mostantól mindig és mindenhol megnyithatjuk és szerkeszthetjük. A KeeWeb ingyenes és nyílt forráskódú, ezért nem kell azon aggódni, hogy a jelszavaink rossz kezekbe kerülnek. A Windows-program mellett a KeeWeb webalkalmazásként is rendelkezésre áll. A Dropbox-csatlakozáson keresztül közvetlenül a felhőbe is menthetünk fájlokat, hogy azok mindig rendelkezésre álljanak. A jelszavak egy adatbázisba kerülnek, és az Advanced Encryption Standard (AES) és a Twofish algoritmusokkal lesznek titkosítva. Ezek kimagaslóan biztonságosak – bankok és kormányzati szervek is támaszkodnak rájuk. A titkosított adatbázist minden platformon meg lehet nyitni, a webalkalmazásban is. Így a jelszavaink mindig kéznél lesznek.

LastPass 4.24.0

A LastPass jelszókezelővel minden eszközről elérjük a jelszavainkat. A LastPass talán a legismertebb jelszókezelő (van asztali és mobilapp változata, de beépül a böngészőkbe is). Az ingyenes verzió is szinte mindent tud, de aki a full extrás változatra vágyik számos azért mintegy évi 5000 dinárt kell fizetni (a családi csomagban hat főre ennek a töredékét). A LastPass menti a jelszavainkat, és betölti a megfelelő helyekre. Nincs körülményes feljegyzés és ugyanannak a jelszónak a többszöri felhasználása. A Premium verzió emellett még a hozzáférési adatok másokkal való megosztásának lehetőségét is kínálja. Ezenkívül kapunk 1 GB titkosított fájltárolót is hozzá, amelyben fontos személyes dokumentumokat tárolhatunk.

Avira Password Manager Pro (próbaverzió)

Az Avira Password Manager segítségével többé egyetlen jelszó sem merül feledésbe. Miután bejelentkeztünk az Avira fiókunkba és létrehoztunk egy mesterjelszót, az összes online fiókunk hozzáférési adatait menthetjük a programba. Ezután a jelszavakat megkaphatjuk manuálisan vagy használhatjuk a rögzített weboldalakra történő automatikus bejelentkezés szolgáltatást. Amikor újonnan regisztrálunk egy online platformra, az Avira Password Managerrel generáltathatunk hozzá biztonságos jelszót. Mivel a program menti is a jelszót, ezentúl nem kell biztonság és egyszerűség között választanunk.

Bitwarden Password Manager 1.12.0

A Bitwarden nyílt forráskódú jelszókezelő, amely a jelszavainkat titkosított széfben (AES-256) tárolja, és minden eszközzel szikronizálja. Az első indítás után létre kell hozni egy felhasználói fiókot, ami közvetlenül a Windows-programból megy. Ehhez egyszerűen egy e-mail címet kell megadni, és egy mesterjelszót kitalálni. A bökkenő, hogy a mesterjelszót biztonságosra kell választani, ezt azonban a Bitwarden nem ellenőrzi, és nem is segít a létrehozásában. Az import más jelszókezelőkből, mint a 1Password, LastPass vagy Chrome, alapvetően lehetséges, de nem a Windows programból, hanem csak a webfelületről. Egy terjedelmes jelszólistát a KeePassból meglepően egyszerűen sikerült a Bitwardenbe importálni. A Bitwarden mappákat támogat a jobb struktúráláshoz, de egy jól kitalált kereső is integrálva van a programba. A gyakran használt bejegyzéseket kedvencként lehet megjelölni, hogy még gyorsabban elérhetők legyenek. A bejelentkezések mellett a Bitwarden hitelkártyákat, identitásokat és biztonságos jegyzeteket is rögzít. A biztonságos jelszavak előállításában jelszógenerátor segít. Kicsit körülményes, hogy egy bejegyzés szerkesztéséhez először külön egy szerkesztőmezőre kell kattintani. A belépések a Bitwardennel klasszikus módon, a felhasználónevek és jelszavak másolásával és beillesztésével lehetségesek, automatikus logint a Windows verzió nem tud. A nagy jelszó-szolgáltatókhoz hasonlítva, mint a LastPass vagy a Dashlane, hiányzik néhány szolgáltatás, például nincs biztonsági ellenőrzés a jelszavakhoz. Összességében azonban a Bitwarden mindazoknak jó lehetőség, akik ingyenes jelszókezelőt keresnek szinkronizálással. Haladóknak: a szinkronizáláshoz saját szervert is be lehet állítani.

Steganos Password Manager 20 (próbaverizó)

A Steganos Password Manager 20 segítségével kézben tarthatjuk személyes jelszavaink áradatát. Minden jelszót egy titkosított listán tárol. A felhasználónak csak a lista jelszavát kell megjegyeznie. A listáról egyszerűen egérrel a programba vagy a weboldal űrlapjára húzzuk a jelszót. A belépési adatok ezután a Chrome, Firefox és Internet Explorer böngészőkbe automatikusan be lesznek írva, amint megnyitjuk a weboldalt. A titkosításhoz a program 256 bites erősségű AES-technológiát használ. Aki valóban nagy biztonságú jelszavakat akar, az rögtön használja a programhoz járó Steganos jelszógenerátort is. A Steganos Password Manager a mobil használathoz is kínál néhány szolgáltatást: a titkosított jelszólistát pendrive-ra lehet menteni, és a jelszó beírása helyett egy adott pendrive csatlakoztatása is megkövetelhető. A Steganos a mobil böngészéshez okostelefonon és tableten is kínál megoldást: a jelszavakat felhőbe is tudja menteni, és onnan az ingyenes „Steganos Mobile Privacy” Android és Apple iOS alkalmazással szinkronizálni. Így a mentett jelszavak útközben is kéznél vannak. (A Chip nyomán)


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége