2024. április 25., csütörtök

Még egy Severtrans buszt kizártak a forgalomból

Az egykor jó hírű zombori utasforgalmi vállalat az utóbbi hónapokban nem a jó oldalával került a közvélemény figyelmébe. Rövid időn belül több járműve is kigyulladt menet közben, szerencsére az utasok kimenekültek a lángra kapott, majd teljesen kiégett autóbuszokból. Németországban az egyik Severtrans buszt kizárták a forgalomból, mert azt úgy indították útnak a nemzetközi vonalon, hogy amatőr módon megnövelték az üzemanyagtartályát, ami eleve tűzveszélyes. A német közlekedési rendőrség emellett egy sor műszaki hibát is talált a buszon, ráadásul sem a jármű, sem a sofőrök iratai nem voltak rendben.

Úgy tűnik, a cégvezetés nem okult az esetből, a SOinfo portál értesülése szerint a múlt héten a zombori vállalat még egy járművét tiltották ki a forgalomból a műszaki hiányosságok miatt, amelyek mellett a kölni rendőrök a jármű átvizsgálása során egyéb hibákat is találtak. A buszt annak ellenére sem engedték tovább, hogy csak két személy utazott rajta, akik végül egy másik utasforgalmi vállalat járművével értek célba, a zombori sofőröket pedig hazaküldték. Arról is keringenek hírek, hogy a hétvégén a Severtrans még egy járművét kizárták a forgalomból, ugyancsak Németországban, de erről még nem érkezett hitelt érdemlő információ.

Az ügyhöz tartozik, hogy a vállalatban történő visszaélésekről és a járművek kifogásolható állapotáról a Severtrans két szakszervezeti vezetője beszámolt az illetékes minisztériumnak. A cégvezetés pedig, ahelyett, hogy nekilátott volna a hiányosságok kiküszöbölésének – kirúgta a két szakszervezeti vezetőt.