2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Feltörni Simeone védelmét

Madridban Ronaldóék nem tudtak betalálni

Madridban Ronaldóék nem tudtak betalálni

A 120 perces visszavágót sem tartja kizártnak az Atlético ellen Massimiliano Allegri, a Juventus edzője, aki csapatával ma este (21 óra) Torinóban fogadja a madridi piros-fehéreket a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A mester olasz sajtónak adott nyilatkozatában az Udinese elleni győztes bajnokit (4:1) értékelte, de hamar kiderült, hogy fejében már az európai porond motoszkál. „Egy teljesen más típusú mérkőzés vár ránk a spanyolok ellen. Sokkal feszesebbnek, élesebbnek kell lennünk, sokkal gyorsabban kell járatnunk a labdát” – figyelmeztetett Allegri, aki két döntőig vezette a Zebrákat az elmúlt négy év alatt. „Azt hiszem, időnként túl nagy elvárásokat támasztanak a BL-ben, egyfajta megszállottságig fajult az eredmények hajszolása. Az örömről, a játék élvezéséről kellene szólnia a BL-szereplésnek” – fűzte még hozzá a tréner, emlékeztetve, hogy otthon sorozatban nyolcadik Scudettójuk felé tartanak öles léptekkel.

A lehetséges félórás hosszabbításhoz az Öreg Hölgynek 2:0-s győzelmet kell szereznie a rendes játékidő során, hiszen az Atléti három hete Giménez és Godín hajrábeli találataival ugyanilyen eredménnyel győzött. A vendégek betalálása esetén azonnal kinyílhat a küzdelem, hiszen abban az esetben már biztosan eldől a továbbjutó kérdése 90 perc alatt.

Oroszlánrésze lehet a góllövésben a hétvégén a BL-re pihenő Cristiano Ronaldónak, aki a Serie A-ban 19, a BL-ben azonban – szokatlanul – csak 1 gólnál tart.

Nem kérdés, hogy a Ronaldo–MandžukićDybala támadóhármas Európa egyik legveszélyesebbje, ám a lehető legkeményebb diót kell feltörnie ennek a triónak. Diego Simeone hátsó szekciója ugyanis idén is tartja magát legendás színvonalú védelméhez: a hazai pontvadászatban 27 meccsen 17, a BL-ben 6 meccsen ugyanennyi gólt kapott, és a tavaly augusztusi szezonkezdet óta mindössze hat alkalommal kapott kettő vagy több gólt tétmeccsen…

Az est másik párharca, a Manchester City–Schalke félig-meddig lefutottnak tekinthető, hiszen Pep Guardiola csapata már Gelsenkirchenben is 3:2-re verte a németeket – igaz, az Ajax Santiago Bernabéuban bemutatott múlt heti parádéja után már semmit nem szabad készpénznek venni.