2024. április 19., péntek
ADA

Megbetegedések hátráltatták a felkészülést

Győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Halász József

Az adai Halász József Női Kézilabdaklub felnőttcsapata 14 ponttal a negyedik helyen zárta a szerb női I. liga őszi idényét, csupán néhány ponttal maradt le az élcsoporttól, így a folytatásban a dobogós helyek valamelyikéért küzd. A gárda jól kezdte a tavaszi szezont, a nyitányon 24:23 arányban diadalmaskodott a Mokrin otthonában.

A szombati rajtot megelőzően Božić Boglárka edző elmondta, a felkészülés hosszúra nyúlt, már január elején elkezdték a munkát, készültek a februárban Székelyudvarhelyen megrendezett Kárpát-kupára is. A csapatnak emellett nagy gondot okoztak a megbetegedések, ami miatt a játékosok fele hetekig nem edzett, valamint kevés edzőmérkőzést játszottak. Božić megjegyezte, hogy felemásra sikeredett a felkészülési időszak, és nem ehhez szokott, ahogyan a játékosok sem.

Nagyon jó őszi szezon zártunk ezzel a nagyon vegyes csapattal, amelyben a játékosok fele mindössze tizennégy éves. A gárda az elvártnál sokkal jobban játszott. Reménykedek, hogy ahhoz képest is tudunk valamennyit fejlődni és előrelépni. Mégpedig azzal, hogy azok a játékosok, akik eddig nem igazán voltak részei az első csapatnak, most már egyre biztosabban játszanak, és amikor beállnak a mérkőzéseken, akkor egyre jobb lesz a teljesítményük. Az első háromban szeretnénk végezni a bajnokságban. A Kikinda már annyival megelőzött mindenkit játékban és pontszámban is, hogy őket már senki sem fogja megszorítani. Megpróbálunk dobogós helyen zárni, hogy ez sikerül-e, nem tudom, de mi mindent beleadunk, hogy így legyen. A keretünk miatt nehéz mérkőzésekre számítok a tavaszi idényben. Kevés könnyű mérkőzésünk lesz, mert hazai pályán fogadtuk a gyöngébb ellenfeleket, akikhez vendégként megyünk, és otthon minden csapat másként játszik. Megyünk és harcolunk, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég – nyilatkozta az edző, aki hozzátette, hogy a keretbe visszatért két régi játékos, Zombori Diana és Balázs Csenge, Rákos Zsuzsára viszont korábbi sérülése miatt nem számíthat.

Mokrin: Mokrin–Halász József 23:24 (8:11)

Mokrini sportcsarnok, 200 néző, vezette: Andrea Komlenić és Nikoleta Mikušak (mindkettő Újvidék).

Mokrin: Jovanović, Antić 1, Brkin, Ladičorbić 2, Ardala 11, Golić, Mirković 4, Olah 1, Knežev 2, Reljin, Kecić, Ristić 2, Ziramov.

Halász József: Kozma, Zaj 2, Fajka 9, Király 4, Szűgyi, Vučetić, Vacsik 5, Surányi 1, Kovács 2, Zombori, Dudić 1, Aksin.

Az adai Halász József csapata győzelemmel kezdte a tavaszi idényt, miután a 12. fordulóban szoros mérkőzésen 23:24 arányban nyert a Mokrin vendégeként. Az első félidő derekáig kiegyenlített játék folyt, majd a Halásznak sikerült egy-két gólos előnyre szert tennie. A szünetre 8:11-es vendégvezetéssel vonultak a csapatok. A második félidő elején a vendéglátók igyekeztek felzárkózni, és a 43. percben átvették a vezetést is, amit szinte a meccs végéig megőriztek. Az adai lányok a mérkőzés utolsó perceiben többször egyenlítettek, majd a 60. percben megszerezték a győztes gólt is.