2024. április 20., szombat
VÍZILABDA

Barcelonai keret a horvátok ellen

Dejan Savić és Ivica Tucak már a múlt hét derekán kijelölte keretét a férfi Vízilabda-világliga, illetve Európa-kupa csoportkörének mai, utolsó fordulójára. A mérkőzés jelentőségéről mindent elárul, hogy mind a szerb, mind a horvát szakvezető a lehető legerősebb gárdát küldi vízbe, igaz, a presztízs mellett különösebb tétje nincs a találkozónak, hiszen már mindkét válogatott kvalifikálta magát az Európa-kupa zágrábi fináléjára. Az itt első négy helyen végző csapat vehet majd részt a világliga belgrádi szuperdöntőjén, igaz, Szerbia együttese házigazdaként alanyi jogon szerepel majd.

Az eddigi mérkőzéseink a terveknek megfelelően alakultak, korábban sem volt titok, hogy Horvátország ellen a barcelonai Eb-keret játszik majd. Náluk is hasonló a helyzet, így jó, kemény csata várható. Nyilván találkozunk még velük idén, ezeken a mérkőzéseken mutathatjuk meg, hol is tartunk jelenleg” – nyilatkozta Savić.

A magyar válogatott már csoportelsőként várhatja a Málta elleni zárófordulót, így Märcz Tamás két újoncnak is helyet adott a keretben: „Valóban megvan az utolsó mérkőzésünktől függetlenül a csoportelsőség, de ennek ellenére koncentráltságot, jó játékot és természetesen győzelmet várok. A hazaiak várhatóan erősebb kerettel játszanak majd, mint tették Szombathelyen, de ismerem jól azokat, akik hiányoztak a magyarországi meccsen – velük egészen biztos jobbak lesznek. Nekünk a korábbiaknál picit fiatalabb csapatunk lesz, jó néhány meghatározó játékosunk nem kapott most meghívót, szeretném egy kicsit felhasználni a mérkőzést, hogy lássak néhány játékost testközelből” – mondta Märcz.