2024. április 25., csütörtök

Összesen 1349 díj

Sántha Kinga és Kiss Gergely a díjazott egyetemisták között
Dr. Dejan Jakšić és dr. Sanja Podunavac-Kuzmanović gratulál a tiszakálmánfalvi Kiss Gergelynek a kiváló oklevél átadásakor

Dr. Dejan Jakšić és dr. Sanja Podunavac-Kuzmanović gratulál a tiszakálmánfalvi Kiss Gergelynek a kiváló oklevél átadásakor

Különféle kategóriában ma összesen 1349 díjat osztottak ki a legjobb egyetemi hallgatóknak az Újvidéki Egyetem Rektorátusának dísztermében. Az ünnepségen, amelyen többek között jelen volt dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási titkár is, összesen 154 fiatal kiváló díjban részesült, amelyet azzal érdemelt ki, hogy a tavalyi tanévet tízes átlaggal fejezte be: éspedig tizenegy fiatal a Bölcsészettudományi Karról, kettő a Jogtudományi-, négy a Technológiai-, nyolc a Közgazdasági-, negyvenhat a Műszaki Tudományok-, negyvenegy a Természettudományi–Matematikai Karról, valamint tizenhat hallgató a Művészeti Akadémiáról, négy egyetemista a Mihajlo Pupin Műszaki Karról és két egyetemista a Sport és Testnevelési Karról. Dr. Dejan Jakšić, az Újvidéki Egyetem rektora és dr. Sanja Podunavac-Kuzmanović oktatási rektorhelyettes gratulált nekik és átnyújtotta a díjakat, többek között az újvidéki Sántha Kingának és a tiszakálmánfalvi Kiss Gergelynek is. A díjak nemcsak gazdagítják a kiváló egyetemi hallgatók szakmai önéletrajzát, hanem lehetőséget adnak nekik, hogy különféle projektumokba is bekapcsolódjanak és szakmájukban fejlődjenek.

Az ünnepi díjátadáson fellépett Sonja Isailović színésznő, a Tamburazenekar és a Sonja Marinković nevű akadémiai művelődési-művészeti egyesület.

Az ünnepség után – a Földművelés–Konyhakertészeti Intézet anyagi támogatásának köszönhetően – a díjazottak csoportos színházlátogatásra utaztak a fővárosi Terazija Színházba, ahol megnézték, meghallgatták a Mama mia c. musicalt.