2024. április 20., szombat

Egy hónapja működik az információs pult

A Szabadkai Közkórházban egy hónappal ezelőtt kezdte meg működését az úgynevezett infópult, amely abból a célból jött létre, hogy a páciensek, illetve a látogatók egy helyen hozzájussanak minden szükséges információhoz.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A közkórház lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az infópult az elmúlt időszakban sikeresen működött, szolgáltatásait nap mint nap több páciens és látogató is igénybe veszi, amennyiben kérdésük van, illetve a jogaik érvényesítése céljából. A panaszok és észrevételek nagy része 48 órán belül megoldódott, és azon polgárok, akik kérdéseikkel a személyzethez fordultak, minden információhoz hozzájutottak.

Az infópult a közkórház főcsarnokában található, valamint telefonon is elérhető a 024/555-222-es számon, illetve e-mailben az info@bolnicasubotica.com címen.

Az infópult működtetésének nagy szerepe lehet abban, hogy a páciensek és a látogatók, illetve a kórházi dolgozók közötti kommunikáció magasabb szintre emelkedhessen, hisz ez az egyik előfeltétele annak, hogy javítani tudjanak a kórház szolgáltatásainak minőségén.

Az infópult egyik feladata, hogy a pácienseket és a látogatókat informálja és figyelmeztesse azzal kapcsolatban, hogy az intézmény területén szigorúan tilos a dohányzás, és hogy szabadon kell hagyni a tűzoltási és menekülési útvonalakat, hogy a tűzoltó és egyéb járművek szükség esetén zavartalanul közlekedhessenek a kórház területén – olvasható a közleményben.