2024. április 18., csütörtök

A biztos jövő felé

Nyílt napot tartottak a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán
Gera Krisztina (Szalma Brigitta felvétele)

Gera Krisztina (Szalma Brigitta felvétele)

A műszaki tudományok iránt érdeklődő középiskolások szombaton harmadik alkalommal vehettek részt a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolában megszervezett nyílt napon. A diákok körbejárhatták az intézmény épületét, benézhettek a laboratóriumokba, és azt is megtudhatták, hogy jelenleg milyen projektumok folynak a főiskolán. Az érdeklődők és szüleik beszélgethettek a főiskola tanáraival és hallgatóival, és attól a 11 cég képviselőjétől is kérdezhettek, akik felállított standjaiknál várták őket. A főiskola jelenlegi és jövőbeli hallgatói ezekben a szerbiai vállalatokban is el tudnak helyezkedni.

– Mintegy száz középiskolás jött el, és elégedettek vagyunk, mert az idén többen vannak, mint tavaly. Nemcsak őket próbáltuk idecsábítani, hanem a hallgatóinkat is, mert épp azok a vállalatok képviseltetik magukat a nyílt napon, amelyekkel együttműködünk. A középiskolásoknak és szüleiknek elmondtuk, hogy színvonalas oktatást nyújtunk azoknak, akik az öt alapképzésünk valamelyikét választják. A Szabadkai Műszaki Szakfőiskolát elvégzése után biztos és szép jövő áll előttük, mert el tudnak helyezkedni a szakmájukban – nyilatkozta az intézmény igazgatója.

Bár az érdeklődő középiskolások jelentős többségét a fiúk tették ki, elvétve láthattunk néhány olyan lányt is, akik barátaik vagy szüleik kíséretében érkeztek a nyílt napra. Gera Krisztina, a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tanulója is köztük volt.

– A gépészeti szakirányra szeretnék iratkozni, és jelenleg másodikos vagyok CNC-gépkezelő szakon. Azért választottam ezt a középiskolát, mert érdekel a gépészet, valamilyen szinten a véremben van, mert sok rokonom ezzel foglalkozik, például a nagybátyám szerszámkészítő, édesapám pedig közlekedésire járt – mondta Gera Krisztina.