2024. április 23., kedd

Többszörös ünnep Horgoson

Napközis ellátás a rászorultaknak, koszorúzás, falunap

Szombaton minden az ünnep jegyében telt Horgoson, mivel egy napon több nagy jelentőséggel bíró esemény is zajlott a faluban. Átadták rendeltetésének a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltatóközpont kihelyezett épületét. A speciális nevelési igényű gyerekeknek és fiataloknak most már nem kell Horgosról Magyarkanizsára utazniuk, hanem helyben kaphatják meg a nekik megfelelő gondoskodást.

A művelődési házban a falu apróságainak előadását élvezhette a közönség (Jenei Klementina felvétele)

A művelődési házban a falu apróságainak előadását élvezhette a közönség (Jenei Klementina felvétele)

Mintegy tíz érintett jár majd az egykori gyógyszerészlakba, ahol amellett, hogy napközis ellátást kapnak, a pincehelyiségben gombát fognak termeszteni, sőt kialakítanak egy szappanfőző műhelyt is, így a sérült fiatalokról is teljes joggal mondható, hogy a társadalom egyenrangú és hasznos emberének érezhetik magukat. Az épületet négy hónap alatt renoválták, hogy kiszolgálja az igényeket, mindebben jelentős része van a magyarkanizsai önkormányzatnak is, hiszen onnan is érkezett segítség, de vállalkozók és cégek is besegítettek az ügy érdekében.

A program a Kossuth-emléktáblánál koszorúzással folytatódott. A község, a falu és a politikum elöljárói elhelyezték az emlékezés koszorúit, és a márciusi ifjak emléke előtt tisztelegtek. A folytatásban a templomnál lévő Kárász-szobornál, az alapítók előtt is lerótták kegyeletüket, mivel március kilencedikén Horgoson falunapot is ünnepeltek. A művelődési ház előcsarnokában kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, ezután a falu aprajának-nagyjának előadását élvezhették a kultúrműsoron.