2024. április 25., csütörtök

Pintér kilenc megállapodás aláírását jelentette be

Szerbia számára Magyarország a harmadik legfontosabb gazdasági partner

Gazdasági témák, illetve a már megállapodott közös projektumok megvalósítása lesz a hamarosan tartandó szerb–magyar közös kormányülésnek, erről egyeztetett ma Ana Brnabić, kormányfő és Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete.

Ana Brnabić és Dr. Pintér Attila (Fotó: Beta)

Ana Brnabić és Dr. Pintér Attila (Fotó: Beta)

A két ország már az ötödik kormánytalálkozóra készül, amelynek házigazdája Szerbia lesz, áll a kormány közleményében, amelyben rámutatnak arra is, hogy a beszélgetés során a kormányfő elmondta, hogy elégedett a kétoldalú kapcsolatokkal. Kiemelte ugyanakkor, hogy az Európai Unió tagországai közül Szerbia számára Magyarország a harmadik legnagyobb külkereskedelmi partner. A tárgyalófelek ezúttal is leszögezték, hogy országaik között már nincsenek nyitott politikai kérdések, így a hamarosan szervezendő közös kormányülésen már a gazdasági témák kerülhetnek előtérbe. Pintér Attila nagykövet kilenc előkészített megállapodás aláírását jelentette be.

A kormányfő és a nagykövet találkozója során ugyan nem határozták meg a közös kormányülés pontos időpontját, ám Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettes februárban éppen ennek kapcsán tett nyilatkozata alapján a kormányülésre március végén kerülhet sor.