2024. április 25., csütörtök

Szerdától Halnapok

Halfogyasztást népszerűsítő rendezvényt tart a Halászesték Egyesület

A Halászesték Egyesület jövő héten tartja meg a Halnapokat a Kék szökőkútnál. A rendezvény szerdán kezdődik és szombatig tart. Az ünnepélyes megnyitó csütörtökön 11 órakor lesz.

– A Halnapokat először tavaly szeptemberben szerveztük meg Palicson. Most második alkalommal tartjuk meg rendezvényünket, ezúttal Szabadkán. A Halnapokon az érdeklődők többek között hazaitermék-bemutatót tekinthetnek meg, négy standon ételkülönlegességek készülnek majd, halászlét főznek, pontyot sütnek – nyilatkozta lapunknak Gulyás Violetta, a rendezvényt szervező egyesület képviselője.

A Halnapokon a legkisebbeket gyermeksarok várja, ahol rajzolhatnak, kipróbálhatják az arcfestést, és kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt.

– A rendezvény fő célja a halételek népszerűsítése, a nagyböjti időszakban egyébként is aktuális a halfogyasztás. Emellett az egészséges életmód fontosságára is felhívjuk a figyelmet, hiszen tudjuk, hogy a hal nagyon egészséges étel, viszont tájainkon sajnos igen keveset fogyasztanak belőle – mondta Gulyás Violetta.