2024. április 25., csütörtök
NŐNAPI VIRÁGKÖRKÉP

Celofántól zizegő tarkaságok

A piacokon olcsóbb a virágkínálat (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A piacokon olcsóbb a virágkínálat (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Virágárusok lepték el a városközpontot és a forgalmasabb útkereszteződéseket már napokkal nőnap előtt. A piacok virágkínálata is sokkal tarkább lett, mint azt a mindennapokban megszokhattuk. Az erősebbik nem tagjai így már korábban felkészülhettek, eltervezhették, mivel kedveskednek párjuknak, édesanyjuknak, nagymamáiknak, lányaiknak, osztálytársaiknak, kolléganőiknek stb. Azok számára, akik ma szeretnék eldönteni, hogy milyen virággal lepjék meg nőismerőseiket, egy kis útmutatóval szolgálunk.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

Az eladók szerint ilyenkor a szálas szegfű a legkelendőbb, ennek darabja a piacokon 100, a városközpontban 150 dinárba kerül. A második legkedveltebb virág a rózsa, aminek szála 200 dinár a központban, a piac bizonyos árusainál pedig 150 dinár a legkedvezményesebb. Ezenkívül cserepes törperózsát is találni 300 dináros áron. A gerbera szálanként 100 dinárba kerül. A cserepesek közül a primula ára 100–200 dinár között mozog, a jácint és a ciklámen pedig 200 dinárba kerül.

Az árusok azt tanácsolják a férfiaknak, hogy csokrok vásárlása esetén tíz szál alatt páratlan számú virágot köttessenek, és arra is ildomos odafigyelni, hogy a celofánt még az átadás előtt vegyék le.