2024. április 23., kedd

Az emberszeretet ünneplése

A Gerontológiai Központ és a Politechnikai Iskola együttműködése

Közös előadást szerveztek csütörtökön a Politechnikai Iskola diákjai és a Bajnat Gerontológiai Klub tagjai a klub helyiségeiben. A műsor témája az emberszeretet volt, amely az Aranyalma projekt keretében valósult meg a Szív Ceruzája Egyesület és a Gerontológiai Központ kezdeményezésével, illetve az Ana és Vlade Divac Alapítvány támogatásával. A projektum egyik célja a generációk közötti együttműködés. A résztvevők az emberszeretetről folytattak kerekasztal-beszélgetést, megosztották egymással a témával kapcsolatos tapasztalataikat, a diákok pedig kutatómunkájukat mutatták be az egybegyűlteknek.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– A középiskola nemcsak ebben a projektumban, hanem sok más programban is együttműködik a Gerontológiai Központtal. Köszönettel tartozom az iskolának azért, hogy értekezéseket szervezünk a témával kapcsolatban, ugyanis az emberszeretet szerves része ennek az intézménynek – nyilatkozta a rendezvényen a média képviselőinek Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója.

– Elégedettek vagyunk azzal, amit az eddigi együttműködések során elértünk, és biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben is megvalósítjuk a kitűzött céljainkat. A klubtagok és a fiatalok azért gyűltek össze, hogy empátiát tanítsanak egymásnak. A diákjaink készek arra, hogy az emberszeretet témájában tevékenykedjenek – mondta Iso Planić, a szabadkai Politechnikai Iskola igazgatója.