2024. április 24., szerda
BERUHÁZÁSOK NÁDALJÁN

Cserélik a vízvezetéket

Húsz napja tart Nádalján a régi azbesztcement vízvezetékcsövek cseréje. A vízvezeték-hálózat korszerűsítését és a vízgyár kiépítését követően felújították a régi elosztóaknákat, újakat is építettek, és mindenhova új elzáró szelepeket szereltek fel. A vízvezetékcsövek teljes cseréjével a településen előreláthatólag huzamosabb időre megoldódik a megfelelő minőségű ivóvízzel való ellátás.

Paraczky László felvétele

Paraczky László felvétele

‒ Tavaly befejeztük a vízvezeték-hálózat több csomópontjának teljes felújítását, ami lehetővé tette a régi vízvezetékcsövek részleges cseréjét Nádalján. A régi, azbesztcement csövek helyére sokkal minőségibb anyagból készült csövek kerülnek. Јelenlеg a Dr. Lazar Rakić utcában dolgoznak a mesterek, ahol csaknem 2 kilométer hosszúságban folyik a csövek cseréje. Az idén úgy tervezzük, hogy az összes régi vezeték cseréjét elvégezzük, és akkor a településen huzamosabb időre megoldódik az ivóvízellátás. A mostani munkálatok csaknem 40 millió dinárba kerülnek – mondta Szenttamás polgármestere, Radivoj Paroški.

Hozzátette, a következő nagy beruházás a szenttamási és a turiai vízvezeték-hálózat teljes felújítása lesz. Turián ennek a munkának mintegy 50 százaléka már megvan, a hátramaradt rész, valamint hamarosan sor kerül az itteni vízgyár kiépítésére, hiszen ehhez az idei községi költségvetésben már biztosították az eszközöket.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz a Köztársasági Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.