2024. április 18., csütörtök
NŐNAP KÚLÁN

Te engem, én téged rajzollak

A kúlai művelődésszervezők, vagyis a Népkör Magyar Művelődési Központ és a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma helyi szervezetének vezetői minden alkalmat megragadnak, hogy közös és tartalmas programokat szervezzenek a kicsinyek és a fiatalok számára.

Egymást rajzolták meg a gyerekek és az anyukák (Kozma Lívia felvétele)

Egymást rajzolták meg a gyerekek és az anyukák (Kozma Lívia felvétele)

A közeledő nemzetközi nőnap alkalmából is ez történt, délutáni időtöltés, barátkozás, társalgás keretében együtt rajzoltak a gyerekek, anyukák és a nagymamák is. Nagy volt a hangzavar, gurultak a színes ceruzák, készültek az ötletes nőnapi köszöntők, amelyeknek annál is nagyobb az értéke, hiszen saját kezűleg készültek.

A gyermekeknek az anyukákat vagy a nagymamákat kellett lerajzolniuk, a felnőtteknek pedig a gyerekeket. Huszonöt vegyes korosztályú gyermek anyukák, nagymamák társaságában a szervezők közbenjárásával portrékat készített. Nagy volt a tanácstalanság, de ahogy telt az idő, a szorgos kezek egyre felszabadultabban láttak neki az arcképek körvonalazásához. Mókás időtöltés kerekedett ki a programból.

Március 8-a körül az utcákat Kúlán is elözönlik az alkalmi virágárusok. A vágott, cserepes virágok szebbnél szebb színekben pompáznak, de ajándéktárgyakat is minden méretben és árban meg lehet venni. Ugyanakkor a Népkörben rendezett nőnapi rajzolással telt délután után az anyukák, nagymamák a legértékesebb ajándékot kapták meg és vihették haza. A portrékat egy szépen kiollózott piros Hummer papírra ragasztották, egyik felén a gyermek, a másik oldalon a szülő, nagymama rajzával. A program közös énekléssel, tánccal zárult.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.