2024. április 25., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Spalletti nem számít(hat) Icardira

Ma este a nyolcaddöntőkkel folytatódik a második számú európai klubtorna, az Európa-liga. Az egyik (nem is annyira) titkos favoritnak tartott Inter ellenfele a kiszámíthatatlan, Sahtart kiütő Frankfurt lesz (18.55). Luciano Spalletti csapata a Serie A-ban az utóbbi néhány év egyik legjobb teljesítményét nyújtja, igaz, legutóbbi két mérkőzésén öt gólt kapott, és csak egyetlen pontot szerzett, amivel a Milan letaszította a dobogóról a neroazzurrit.

A Bundesligában hét meccs óta veretlen Frankfurt formáját elnézve Spallettinek nehéz dolga lesz, ha ma este szeretne kikapaszkodni a kisebb hullámvölgyből, ráadásul vezéráldozattal is számolnia kell: a csapat idei legeredményesebb gólszerzője, a 26 éves Mauro Icardi a minap egyértelművé tette, hogy nem játszik a németországi találkozón. Az olasz pontvadászatban 9 gólnál tartó argentin távolmaradásának hivatalos oka hosszabb ideje húzódó térdsérülése, ám a pletykák szerint valószínűbb, hogy a csatár és a klubvezetőség között meglévő feszültség a valós indok – az utóbbi néhány találkozón Handanović kapus volt a csapatkapitány, s a hírek szerint ez az argentin visszatérése után sem változna…

Jó néhány pikáns mérkőzésre kerül sor még az este. Két angol gárda képviselteti magát a legjobb 16 között. Az Arsenal és a Chelsea egyaránt a Premier League idei kiírásának vesztesei közé látszanak csúszni (pillanatnyi 5. és 6. helyezés), ám az El-ben magától értetődően a trófea legnagyobb esélyeseiként emlegetik őket (4-szeres, illetve 3,5-szeres pénzt fizet végső sikerük). Az Ágyúsok a Betist váratlanul simán kiütő francia Rennes vendégeként kezdik a nyolcaddöntőt (18.55), míg a Chelsea a Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev ellen, a Stamford Bridge-en (21.00).

Az El-specialista, ötszörös győztes Sevilla jól járt a sorsolással, hiszen a prágai Slavia lesz az ellenfelük, az andalúzok otthon kezdik meg a párharcot (18.55). Az egyetlen portugál gárdaként ide jutó Benfica a zágrábi Dinamo otthonában lép pályára (18.55), míg a szezonját menteni igyekvő Napoli a mindig veszélyes osztrák kirakatcsapatot, a Salzburgot fogadja (21.00). Két orosz–spanyol csata teszi teljessé a műsort, a Zenit–Villarreal (18.55) és a Valencia–Krasznodar (21.00) meccsek egyaránt teljesen kétesélyesnek számítanak.