2024. március 29., péntek

Japán ösztöndíj egyetemistáknak és kutatóknak

A Japan Tobacco International (JTI) dohányipari vállalat közölte: Japán belgrádi nagykövetségével együttműködve pályázatot hirdetett Japánnal kapcsolatos tudományos munkák ösztöndíjazására.

Április 1-jéig lehet jelentkezni, a pályázaton részt vehetnek az alap- és posztdiplomás képzésen levő egyetemisták, valamint a nem teljes munkaidőben dolgozó kutatók.

A Szakura ösztöndíjra pályázóknak be kell nyújtaniuk a kutatásuk javaslatát, ennek Japánnal kapcsolatosnak kell lennie a társadalom- és humán tudományok, a kultúra, a művészetek és a kaizen menedzsment területéről.

A JTI közleménye tudatja, hogy „a Szakura ösztöndíj a japáncseresznyéről kapta nevét, amely a boldogság és a prosperitás szimbóluma a távol-keleti országban. A JTI és a Japán Nagykövetség meggyőződése, hogy a legtehetségesebb kutatók és hallgatók, köztük a Szakura ösztöndíjban részesülők, hozzájárulnak majd Szerbia prosperitásához, valamint a két nép még jobb, kölcsönös megértéséhez”.

A JTI a legnagyobb szerbiai beruházó, az öt legnagyobb adókötelezett egyike: 2006-tól 2018 végéig kétmilliárd dollárt fizetett be a szerbiai államkasszába. Belgrádban, valamint a zentai dohánygyárában kb. 1000 embert foglalkoztat.