2024. április 25., csütörtök

A szegedi Tiszavirág a legjobb vidéki éttermek között

A Dining Guide az idén is összeállította a legjobb magyarországi éttermek listáját, amelyből kiderül: a vidéki éttermek közül a szegedi Tiszavirág az ország negyedik legjobb étterme.

A kiadvány szerkesztősége több mint 200 étterem meglátogatását követően dönti el az éttermek TOP100-as listáját. Anonim tesztelők ezután az év folyamán többször is ellátogatnak a helyszínekre. A legjobb 20 éttermet nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg, így alakul ki a legjobb 10 étterem sorrendje. A vidék legjobb éttermei a Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauz szerint: 1. Anyukám Mondta / Encs – 90 pont, 2. Platán / Tata– 89 pont, 3. Kistücsök / Balatonszemes – 88 pont, 4. Tiszavirág / Szeged– 85 pont, 5. Sauska48 / Villány– 85 pont, 6. Bistro Sparhelt / Balatonfüred – 84 pont, 7. Pajta / Őriszentpéter – 84 pont, 8. Macok / Eger – 83 pont, 9. Neked főztem / Balatonfüred – 82 pont, 10. Rév Csárda / Érsekcsanád – 82 pont.

A Tiszavirágról ezt írták az ítészek: „A dél-alföldi régió legjobb étterme és Szeged városának gyöngyszeme a Tiszavirág. Az ugyanezen a néven futó butikhotelben találjuk az éttermet és a kávézót is, a belső építészet és a gasztronómia itt kéz a kézben jár. A fővárosi minőségi éttermekben is tapasztalatot szerzett Kurucz Attila séf konyhája egyszerre hagyománytisztelő és kreatív, felvállalva a helyi értékeket. Esztétikus tálalás és húsételek széles választéka jellemzik a topéttermet. Szeged legizgalmasabb ebédmenü ajánlatát is itt találjuk.” Kurucz Attila az év innovatív séfje, a Tiszavirág Étterem pedig az év innovatív konyhája elismerést is bezsebelhette az idén.