2024. április 19., péntek

Hamarosan megkezdődik a buszállomás építése Óbecsén

Az új pályaudvar az ipari övezetben lesz, a mostani helyén pedig egy nagy üzlet nyílik

A város peremére, az ipari övezetbe költözik Óbecsén a központi buszpályaudvar, amelynek a helyén valószínűleg egy Lidl üzlet nyílik majd. A peronon várakozó utasok feje felett már egy ideje nincs is tető, de az igazgatósági épület és a buszparkoló sem marad a jelenlegi buszállomás helyén. Az óbecsei buszpályaudvar a város szélén lévő ipari övezetbe, a Bečejprevoz telephelyére költözik ki.

Tető már nincs az utasok feje fölött (Fotó: Fehér Rózsa)

Tető már nincs az utasok feje fölött (Fotó: Fehér Rózsa)

A városrendezési tervből az derül ki, hogy az ipari övezetben lévő telken bizonyos épületeket lebontanak majd, mielőtt megkezdődik az autóbusz-állomás építése. A pályaudvar épülete emeletes lesz, az Újvidék utca felől két bejárattal, és a buszok is ezen az utcán fognak közlekedni.

Bár a tervek szerint a városban kialakítandó megállóhelyeken felveszik majd az utasokat az autóbuszok, sokan mégis aggódnak amiatt, hogy a buszpályaudvar költöztetése sok kényelmetlenséggel jár majd. Azt, hogy van-e okuk aggodalomra az utasoknak, szerettük volna megtudni a Bečejprevoz igazgatójától, de Bojan Đurović többször is kitért a lehetőség elől, ezért nem kérdezhettük meg tőle, mikor gördülnek ki az utolsó autóbuszok a központi pályaudvarról, valamint hol és milyen megállók lesznek a városban.

A mostani buszpályaudvart 1981-ben adták át rendeltetésének Óbecsén, és akkor 55 millió dinárt költött rá az akkori Bečejtrans vállalat. Az új pályaudvar építése állítólag az év első felében kezdődik meg. A Bečejprevoz eladott telkén, azaz a mostani buszállomás helyén a német Lidl kereskedelmi üzletlánc tervez boltot nyitni.