2024. március 28., csütörtök
NAGYBECSKEREKI FELSŐ ÜGYÉSZSÉG

Csökkent a bűncselekmények száma

A Nagybecskereki Felső Ügyészség területén (Nagybecskerek, Nagykikinda és Óbecse területét fedi) a múlt évben a súlyosabb bűncselekmények közül egy gyilkosság, hét gyilkossági kísérlet és kilenc erőszak volt. Ugyanakkor az összes bűncselekményeknek a száma csökkent: 2017-ben 762 bűncselekményt követtek el, tavaly pedig 749-et.

A bűncselekmények elkövetői közül a legtöbben kiskorúak, 577-en, míg 162 felnőtt személy. A bűncselekmények tettesei közül tíz személy kilétét nem sikerült felfedni. Tavaly 61 személy ellen emeltek vádat, a Nagybecskereki Felső Bíróság pedig 22 elsőfokú ítéletet hozott, közülük 18 esetben elmarasztaló döntés született. Tavaly egy súlyos gyilkosság történt, amelynek négy gyanúsítottja van. Kilenc erőszak elkövetésével tíz személyt gyanúsítanak. A súlyosabb bűncselekmények közül hét rablótámadás történt.
A legtöbb bűncselekmény továbbra is a kábítószerrel kapcsolatos, és ezekben az esetekben 51 személy került bűnvádi eljárás alá. A kiskorúak által elkövetett bűncselekményeknek a száma nem változott és 557 gyanúsított személy ellen indult eljárás.