2024. április 25., csütörtök

Farsangi télűzés Keviben

Kreatív jelmezekben vonultak fel a gyermekek

Változatos és színes jelmezekben vonultak fel Keviben a hétfő délelőtt megtartott farsangi mulatságon a helybeli óvodások és kisiskolások, akik saját készítésű eszközökkel és hangos kolompolással igyekeztek elűzni a telet, hogy minél hamarabb a rossz idő helyébe lépjen a tavasz.

Farsangi mulatság Keviben (Szabó Nóra felvétele)

Farsangi mulatság Keviben (Szabó Nóra felvétele)

A télűző mulatságnak nagy hagyománya van a faluban, a gyerekek mindig várják, hogy néhány órára hős vitézzé vagy éppen aranyhajú királylánnyá változzanak, miközben vicces feladatok és nem utolsósorban finom falatok is várnak rájuk, hiszen a lelkes szülők ilyenkor házi készítésű fánkkal próbálják még szebbé tenni számukra a farsangi mulatság pillanatait.

– A Móra István Művelődési Egyesület a megalakulása óta, vagyis 1992 óta rendszeresen megszervezi a farsangi mulatságot, ami mindig a farsang farkának az utolsó napjaiban szokott lenni. Idén a Hófehérke Óvoda munkatársai jöttek el segíteni, lebonyolítani a farsangi rendezvényt. Változatos programmal készültek, hiszen volt arcfestés, lufihajtogatás és számos játékos feladat is. Mindemellett természetesen elmaradhatatlan volt a legjobb jelmezek, maszkok díjazása, amit külön zsűri értékelt – mondta el Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke.

Az egész délelőtt tartó programban több szülő is részt vett, akik lelkes segítői voltak az eseménynek, ami mind arról tanúskodik, hogy a farsangi mulatságnak igen fontos közösségformáló ereje is van a faluban.