2024. április 19., péntek

Folytatódik Óbecse központjának a megújulása

A Miloš Crnjanski utcában tegnap kezdték meg a munkálatokat a vízvezeték-hálózaton

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az év végéig megújul Óbecsén a Zöldfás utca, amely több mint 118 millió dinárból új úttestet, gyalogjárdákat, kerékpárutat, gépkocsibejárókat, parkolóhelyeket és közlekedési jeleket kap majd, emellett a vízvezeték-hálózatot is felújítják ezen a szakaszon, és a közvilágítást is modernizálni fogják. A Zöldfás utca mellett ugyancsak még ebben az évben a Miloš Crnjanski utca Csillag tér és Jovan Zmaj utca közötti 480 méteres szakaszára is hasonló sors vár. Az utca Csillag tér és Gerberék utca közötti részének a páratlan számozású oldalán hétfőn meg is kezdődtek a munkálatok, amelyek a tervek szerint 20 munkanapon át fognak tartani. Ez alatt az idő alatt a házak előtti gépkocsibeállókat egy-két napon át nem lehet majd használni az utcaszakasz említett oldalán.

A Miloš Crnjanski utcában nemcsak a vízhálózatot cserélik ki, de az egész utca teljesen új külsőt kap: új aszfaltréteg kerül majd az úttest Jovan Zmaj és Gerberék utca közötti részére, a járdákat kikövezik, és új kocsibejárókat és parkolóhelyeket építenek. A 47 millió dinár értékű beruházást a Gazdasági Minisztérium 11,3 millió dinárral támogatja, a többi pénzt a községi költségvetésből teremti elő az önkormányzat. Az út és a járdák mellett 9 millió dinárból az elektromos vezetékeket is lecserélik a Csillag tér és a Gerberék utca között, míg a közvilágítás 6, a vízvezeték-hálózat pedig 4 millió dinárból újul meg. A Komunalac Közvállalatra hárul majd a zöldterület rendezése, ennek során kivágják a régi és a munkálatokat akadályozó fákat.

A tervek között szerepel egyébként a Csuka Zoltán utca felújítása is a Csillag tértől a közlekedési lámpáig, azaz a Fő utcáig. Erre a 200 méteres szakaszra ugyancsak új útburkolatot, járdákat, kocsibehajtókat és parkolóhelyeket terveznek, a régi fák helyére pedig újakat szeretnének ültetni. Ehhez a felújításhoz egyelőre még csak a műszaki tervdokumentáció készítésére készül szerződést kötni az önkormányzat.