2024. április 25., csütörtök

A gyógyszertárak koncessziója

Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere és Snežana Janković, a Janković Gyógyszertárak társtulajdonosa tegnap koncessziós szerződést írt alá, melynek értelmében a következő 15 évben ez a magánvállalat irányítja a Nagybecskereki Gyógyszertár közintézményt. A szerződés harminc napon belül lép életbe.

Megmaradnak a gyógyszertárak (Fotó: Kecskés István)

Megmaradnak a gyógyszertárak (Fotó: Kecskés István)

Erről január nyolcadikán hoztak döntés, miután a felhívásra csak az újvidéki gyógyszerforgalmazó vállalat jelentkezett. A szerződés értelmében Nagybecskerek város minden településének továbbra is lesz gyógyszertára, a gazdálkodási mutatóktól függetlenül. Az eddigi vállalat minden dolgozója megtarthatja a munkahelyét, az eddigi hatáskörével. A város pénztárába a koncessziós évente 120 ezer eurót köteles befizetni, hétévi járandóságot, vagyis 840 700 eurót is befizetnek, amire banki garanciát adtak.

A koncesszió 15 évig lesz érvényes és a beruházás becsült értéke 6,3 millió euró. Nagybecskerek város területén jelenleg 32 gyógyszertár működik, köztük hét a városban, 17 pedig a környező falvakban.

Ezzel gyakorlatilag lezárult egy kétéves folyamat, melynek a célja az volt, hogy megmaradjanak a gyógyszertárak, hogy a dolgozók közül senki se kapjon felmondást, és hogy beruházásoknak köszönhetően javuljon a gyógyszerellátás. A város a koncesszióval nem veszti el a vagyonát, hiszen a gyógyszertárak 15 év elteltével újra a város irányítása alá kerülnek.