2024. március 29., péntek

Reneszánsz est

Bácsfeketehegyen lépett fel a péceli gyermekkórus

Különleges élményben volt részük azoknak, akik szombat este részt vettek a Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus bácsfeketehegyi koncertjén, amire a színházteremben került sor.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

A közönséget elsőként Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület elnöke köszöntötte, majd a fellépők reneszánsz dalokkal és táncokkal bűvölték el a bácsfeketehegyi közönséget. László Zoltán, a kórus szóvivője arról számolt be lapunknak, hogy három szekciójuk van. Az első a gyermekkar, amelyben általános iskolások vannak, a második a Rutafa, amelyben kamaszok énekelnek, és a harmadik a vegyes kórus, amelyben a gyerekek szülei is fellépnek. A szekciók közül a Rutafa az, amely hangversenykórus minősítést nyert, épp ezért a különböző kórusfesztiválokon ez a formáció szokott részt venni, mondta el a szóvivő, majd hozzáfűzte, hogy számos rangos díjjal tértek haza nemzetközi kórusfesztiválokról. A kórust Szilágyiné Szalai Zsuzsanna karnagy vezeti.

A bácsfeketehegyi fellépésre a kórus egy új anyagot állított össze, korábban és újonnan megtanult dalokból. A műsornak kifejezett reneszánsz jellege van, mondta el a szóvivő, majd azzal folytatta, hogy kórusfesztiválokon szerzett tapasztalatokat kamatoztatva több mozgást vittek a produkcióba. Épp ezért nemcsak reneszánsz dalokat, hanem táncokat is előadtak. Az est során fellépett a kórus mindhárom formációja, és spanyol, német, angol, latin, francia, valamint magyar nyelvű dalok hangzottak el.

László végezetül azt is elárulta, hogy a bácsfeketehegyi fellépés a helyi református egyházközösség meghívásának köszönhetően valósult meg.