2024. március 29., péntek
CSANTAVÉR

Edzőváltás a piros-feketéknél

Február közepén a Szabadkai Városi Ligában szereplő Csantavér együttese is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Az őszi szezont a 4. helyen záró csantavérieknél a téli szünetben változás történt a kispadon, Arnold Zoltán ugyanis távozott a csapattól, a palicsi edző ezentúl a dusanovói gárdát irányítja majd. A távozó szakember helyét ideglenesen Fábrik Róbert, a klub korábbi játékosa vette át, aki egyelőre csak a felkészülés végéig vállalta a feladatot. A téli átigazolási időszakban nem történt komolyabb változás a piros-feketék játékoskeretében, a középpályás László Arnold Oromról tért vissza anyaegyesületébe, a csapat két szeghegyi „légiósa” pedig a dusanovói Hajdukhoz igazolt.

Szabó Flórián és társai február 24-én játszották le idei első barátságos mérkőzésüket, melyen 2:2-es döntetlent értek el a Palics együttesével szemben, egy héttel később pedig 2:1-re kikaptak a körzeti ligás újzsedniki Preporodtól. A Szabadkai Városi Ligában nagy valószínűséggel április elején folytatódik a bajnokság, a csantavériek számára azonban már a nyitóforduló előtt egy héttel elkezdődik a tavaszi idény, a fiúk ugyanis akkor pótolják majd a visnyeváci Udarnik elleni találkozót, melyet az ősz folyamán kétszer is elhalasztottak.

Jól kezdtük a pontvadászatot, az elején több nehéz idegenbeli mérkőzést is megnyertünk, a későbbiekben azonban érthetetlenül visszaesett a csapat teljesítménye, így az őszi szezont csak a 4. helyen zártuk. Nagyon fontos lesz számunkra, hogy hazai pályán megnyerjük a visnyeváciak elleni helyi rangadót, mert akkor egy pontra megközelítenénk az éllovas Mala Bosna 2015 gárdáját. A célunk továbbra sem változott, szeretnénk megnyerni a bajnokságot” nyilatkozta a palicsiak elleni edzőmeccs után Sinkovits Csaba, a Csantavér LK elnöke.

A szabadkai községhez tartozó településen a felnőttcsapat mellett két utánpótlásgárda is versenyez, az U15-ös csapat a 2., az U13-as együttes pedig a 10. helyről várhatja a tavaszi folytatást a Szabadkai Minőségi Pionírligában.