2024. április 20., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Ledolgozható a Dortmund hátránya?

Ma este két párharccal kezdetét veszi a BL-nyolcaddöntők visszavágóinak sora. A 21 órára kiírt csaták közül a Dortmund és a Tottenham mérkőzése számít pikánsabbnak, igaz, Mauricio Pochettino legénysége a Wembley-ben 3:0-ra nyert, és hatalmas lépést tett a legjobb nyolc felé (Szon, Vertonghen és Llorente talált be).

Nehéz időket él meg a dortmundi kispadon Lucien Favre, hiszen a svájci tréner utóbbi öt bajnokijából csak egyet tudott behúzni – legutóbb az Augsburg verte 2:1-re –, amivel a Bayern teljesen ledolgozta hátrányát, most pedig a kiesés széléről kéne visszahozni a csapatot a nemzetközi színtéren. Favre mester szerint a londoni első félidőbe kéne kapaszkodniuk, hiszen akkor még partiban voltak a Spursszel, míg a második 45 percben szétesett a játékuk, és ajándék gólokat adtak az angoloknak.

Annyi biztos, hogy kivételes teljesítményre lesz szükség a 0:3-as hátrány megfordításához. A bukmékerek csak a mai mérkőzést tekintve lényegesen nagyobb esélyt adnak a sárga-feketéknek (Dortmund 2,00, döntetlen 3,80, Tottenham 3,70), ám a kettőnél nagyobb gólarányú hazai győzelem már kb. 7-szeres pénzt fizetne – ráadásul egy angol gól esetében háromnál nagyobb különbségre lenne szükség.

Minden bizonnyal rutinmunka vár a Real Madridra, amely Amszterdamban 2:1-re verte az Ajaxot, most pedig a Bernabéuban akár döntetlen, sőt minimális vereség is beleférne a továbbjutásához. Santiago Solari csapata azonban nyilván nem akar az utolsó pillanatig izgulni… A hollandok hazai pályán mutatott biztató játékukban reménykedhetnek (19 alkalommal lőttek a Blancók kapujára a nyílt sisakos összecsapáson), ám a holland pontvadászat második helyezettje a valószínűbb forgatókönyv szerint legfeljebb egy döntetlenre számíthat a spanyol fővárosban.