2024. április 19., péntek
TEKE

Pályaavatás Törökbecsén

Öt év után ismét hazai terepen tarthatnak edzéseket a Jedinstvo tekézői

Tegnap ünnepélyes keretek között adta át rendeltetésének az új tekepályát Törökbecsén Vladimir Batez tartományi ifjúsági és sporttitkár, valamint Saša Maksimović polgármester. A kultúrházban megépített sportpályával új lendületet kaphat a jelenleg 12 tagú törökbecsei Jedinstvo Tekeklub munkája, ugyanis abban a városban, amely számos világklasszis tekézővel büszkélkedhet, öt éven át nem működött tekepálya.

Vladimir Batez és Saša Maksimović (Fehér Rózsa felvétele)

Vladimir Batez és Saša Maksimović (Fehér Rózsa felvétele)

Pálya híján az utóbbi években sajnos elvesztettük az utánpótlásunkat és a női csapatot is. Bár a csapatnak sikerült a legmagasabb rangban maradnia, az idén már rezgett a léc – ha ezen a pályán újult erővel munkához tudunk látni, hiszem azt, hogy gyorsan visszakerülünk a Szuperligába. A világ egyik legmodernebb pályája a miénk, ezért biztos vagyok benne, hogy új lendületet kap a tekesport Törökbecsén. A pálya olyan jó minőségű, hogy itt final four meccseket, Bajnokok Ligáját, világkupa-mérkőzéseket és más világversenyeket is lehet szervezni. Szeretnénk tekeiskolát indítani a fiatalok számára, és ismét van érdeklődés a női csapat iránt is. Magyarország bajnokcsapata, a Szeged bennünk tiszteli az utánpótlását, hiszen már négy játékosunk is ott folytatta a pályafutását. Remélem, az új pályával ismét sok fiatalt sikerül majd megnyernünk ennek a sportnak jelentette ki Mészáros Iván vezetőedző. Úgy tudjuk, hogy a szlovákiai Zólyombrézó Sport klub tekézője, a világbajnokZavarkó Vilmos is itt fog ezentúl edzeni, amikor szülővárosában, Óbecsén tartózkodik.

A tekepályára és az épületre 15 millió dinárt költöttek el Törökbecsén, a sporteszközök és -felszerelések pedig 9 millió dinárba kerültek, amihez a tartományi titkárság 4 millió dinárral járult hozzá.